Весна Змијанац открила своју тугу

Весна Змијанац је пре три деценије проживела прави пакао - у року од годину дана изгубила је две бебе!

Забава 05.04.2017 | 15:00
Весна Змијанац открила своју тугу
С тим болом певачица је научила да живи, иако и дан-данас себе криви за оба спонтана побачаја. Своје искуство Змијанчева је поделила у својој књизи "Кад замиришу јорговани".

- Било ми је суђено да у време своје највеће славе спознам и највеће душевне муке. Наше прво дете, сина, Влада Јовановић и ја смо изгубили 1986, кад сам била у седмом месецу трудноће. Спонтани побачај се догодио у паузи концерта у Младеновцу. И не замерите ми што сцену порођаја, који је изненада и превремено отпочео, и фактички се догађао у гардероби иза бине, а трајао је и у току пута до Београда, па и неколико минута у болници, не могу да опишем чак ни данас. Јер то је један од оних болова који још увек боли, празнина која још увек зјапи истом тамом и кад год се тога сетим, а сећам се врло често, утроба ми се згрчи - описала је певачица.

Годину дана касније доживела је исту бол.

- У првих неколико недеља након тога, док је бол због губитка био још свеж, желела сам да и ја нестанем, да ме нема. Кривила сам себе, не тражећи ниједну олакшавајућу околност, и притом сам самој себи смишљала такве патње и муке као казну да сам можда у једном тренутку прешла ону границу која раздваја свесно сагледавање чињеница од умишљених, помало болесних и грешних закључака. Нисам ни слутила да ме, на несрећу, чека исто то, још горе. Владино и моје друго несуђено дете, такође син, и такође у седмом месецу трудноће, изгубила сам под приближно истим околностима 1987 - објаснила је Весна.

Змијанчева сматра да је губитком деце на неки начин платила грехе из младости.

- Мислим да сам их преплатила. Милсим и ја, а и моји нерођени синови - да је, што се наше крви тиче, данак намирен. Стварно сам платила пуну цену. Одлучила сам да више никад себи не допустим да ми било шта друго буде важније од сопственог мира, здравља и породице - закључила је она.

И када се посветила себи и здравијем начину живота, затруднела је и родила ћерку Николију.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар