Фудбалска реликвија труне на берлинском отпаду!

Немцима не значи ништа - само предмет на ком је Италија славила титулу првака света у самом Берлину.

Фудбал 10.04.2017 | 12:30
Фудбалска реликвија труне на берлинском отпаду!
Подијум на којем је 2006. године капитен репрезентације Италије, Фабио Канаваро, егзалтирано подигао трофеј намењен прваку света, док је Италија славила, Француска тужно посматрала, а Зинедин Зидан силазио са велике сцене, бачен је да труне на једном отпаду близу Берлина.

Једноставно, Немци, које су Италијани по навици избацили у полуфиналу, нису нашли разлог да чувају комад намештаја који су као организатори Светског првенства дизајнирали у нади да ће управо "Дие Маннсцхафт" на њему подићи "богињу".

То се није догодило, тако да је подијум - који је права фудбалска реликвија за Италијане - сада стоји на киши и ветру и чека да неко дође по њега.

На крају крајева, није то само подијум.

То је сувенир са незаборавног Мундијала, који је за кулминацију имао финале између Италијана и Француза у престоници Немачке, испуњено пеналима, шансама, чувеним окршајем Марко Матераци - Зидан, четвртом титулом првака света за "азуре" и последњим наступом "ЗиЗуа" икада.

"То је отпад. Не знам колико дуго стоји овде", рекао је становник тог краја Берлина, Мартин Палген, који је иначе и портпарол Оделења за спорт Града Берлина.

"Олимпијаштадион" у престоници може се јасно видети са места где кисне овај сведок фудбалске историје...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар