Fudbalska relikvija trune na berlinskom otpadu!

Nemcima ne znači ništa - samo predmet na kom je Italija slavila titulu prvaka sveta u samom Berlinu.

Fudbal 10.04.2017 | 12:30
Fudbalska relikvija trune na berlinskom otpadu!
Podijum na kojem je 2006. godine kapiten reprezentacije Italije, Fabio Kanavaro, egzaltirano podigao trofej namenjen prvaku sveta, dok je Italija slavila, Francuska tužno posmatrala, a Zinedin Zidan silazio sa velike scene, bačen je da trune na jednom otpadu blizu Berlina.

Jednostavno, Nemci, koje su Italijani po navici izbacili u polufinalu, nisu našli razlog da čuvaju komad nameštaja koji su kao organizatori Svetskog prvenstva dizajnirali u nadi da će upravo "Die Mannschaft" na njemu podići "boginju".

To se nije dogodilo, tako da je podijum - koji je prava fudbalska relikvija za Italijane - sada stoji na kiši i vetru i čeka da neko dođe po njega.

Na kraju krajeva, nije to samo podijum.

To je suvenir sa nezaboravnog Mundijala, koji je za kulminaciju imao finale između Italijana i Francuza u prestonici Nemačke, ispunjeno penalima, šansama, čuvenim okršajem Marko Materaci - Zidan, četvrtom titulom prvaka sveta za "azure" i poslednjim nastupom "ZiZua" ikada.

"To je otpad. Ne znam koliko dugo stoji ovde", rekao je stanovnik tog kraja Berlina, Martin Palgen, koji je inače i portparol Odelenja za sport Grada Berlina.

"Olimpijaštadion" u prestonici može se jasno videti sa mesta gde kisne ovaj svedok fudbalske istorije...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar