Анализа - Звезда и Цедевита: Не могу једни без других!

Шампиони Србије и Хрватске ТРЕЋИ пут се састају у плеј-офу у последње три године. Подсетите се како су изгледале њихове претходне серије.

Кошарка 06.04.2017 | 23:10
Анализа - Звезда и Цедевита: Не могу једни без других!
Првопласирани и другопласирани тим из регуларног дела заиграће међусобно и у финалу АБА лиге: Црвена звезда мтс и Цедевита. И једни и други обезбедили су пласман у "мајсторици" и пред својим навијачима ушли у серију за титулу и пласман у Евролигу.

Биће то њихова трећа плеј-оф серија у последње три године, с тим да ће се други пут срести у борби за шампионски трофеј, док су прошле године играли у полуфиналу. Ове сезоне, у лигашком делу, Звезда је победила у оба дуела - у Београду је било 88:64, а у Загребу 95:91.

Финале ће почети у понедељак, 10. априла Београду, други меч биће одигран на истом месту у уторак, пре одласка ривала у главни град Хрватске, где ће играти у четвртак и евентуално петак, док је потенцијална мајсторица заказана за недељу, 16. април у Београду.

Овако су изгледале претходне две плеј-оф серије Звезде и Цедевите.

2014/15 (финале): 3:1 за Звезду

Црвено-бели освојили су своју прву регионалну титулу у Загребу, где су у четвртој утакмици финалне серије у пролеће 2015. победили 89:79 и на челу са Чарлсом Џенкинсом подигли трофеј у тамошњем Дому спортова. Претходно су у Београду остварили две победе, на које је Цедевита узвратила у трећој утакмици.

2015/16 (полуфинале): 2:0 за Звезду

Прошле сезоне, плеј-оф је спојио ове тимове у полуфиналу, које се играло на две победе. У првом мечу, у Београду, виђена је драма, кош Стефана Јовића за продужетак, промашај Џејкоба Пулена уз звук сирене и тријумф српског тима у продужетку. У реваншу је Звезда "сломила" домаћина пре свега чврстом одбраном и нападачким доприносом високих играча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар