Analiza - Zvezda i Cedevita: Ne mogu jedni bez drugih!

Šampioni Srbije i Hrvatske TREĆI put se sastaju u plej-ofu u poslednje tri godine. Podsetite se kako su izgledale njihove prethodne serije.

Košarka 06.04.2017 | 23:10
Analiza - Zvezda i Cedevita: Ne mogu jedni bez drugih!
Prvoplasirani i drugoplasirani tim iz regularnog dela zaigraće međusobno i u finalu ABA lige: Crvena zvezda mts i Cedevita. I jedni i drugi obezbedili su plasman u "majstorici" i pred svojim navijačima ušli u seriju za titulu i plasman u Evroligu.

Biće to njihova treća plej-of serija u poslednje tri godine, s tim da će se drugi put sresti u borbi za šampionski trofej, dok su prošle godine igrali u polufinalu. Ove sezone, u ligaškom delu, Zvezda je pobedila u oba duela - u Beogradu je bilo 88:64, a u Zagrebu 95:91.

Finale će početi u ponedeljak, 10. aprila Beogradu, drugi meč biće odigran na istom mestu u utorak, pre odlaska rivala u glavni grad Hrvatske, gde će igrati u četvrtak i eventualno petak, dok je potencijalna majstorica zakazana za nedelju, 16. april u Beogradu.

Ovako su izgledale prethodne dve plej-of serije Zvezde i Cedevite.

2014/15 (finale): 3:1 za Zvezdu

Crveno-beli osvojili su svoju prvu regionalnu titulu u Zagrebu, gde su u četvrtoj utakmici finalne serije u proleće 2015. pobedili 89:79 i na čelu sa Čarlsom Dženkinsom podigli trofej u tamošnjem Domu sportova. Prethodno su u Beogradu ostvarili dve pobede, na koje je Cedevita uzvratila u trećoj utakmici.

2015/16 (polufinale): 2:0 za Zvezdu

Prošle sezone, plej-of je spojio ove timove u polufinalu, koje se igralo na dve pobede. U prvom meču, u Beogradu, viđena je drama, koš Stefana Jovića za produžetak, promašaj Džejkoba Pulena uz zvuk sirene i trijumf srpskog tima u produžetku. U revanšu je Zvezda "slomila" domaćina pre svega čvrstom odbranom i napadačkim doprinosom visokih igrača.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar