Цвајта: Харник вуче Хановер, Карлсруе пропада!

Прошлогодишњи бундеслигаш на добром путу да се врати у елиту после победе над Нирнбергом - 1:0.

Фудбал 04.04.2017 | 21:40
Цвајта: Харник вуче Хановер, Карлсруе пропада!
Хановер је успео да искористи серију киксева Штутгарта и победом над Нирнбергом од 1:0 поново заузме лидерску позицију у Цвајти после доста времена. Додуше, имају фудбалери овог тима меч више и два бода предности у односу на преостала три ривала у борби за Бундеслигу, али је психолошки важно што су искористили данас шансу да се победом против посрнулог Дер Клуба попну на чело.

За нови тријумф Хановера побринуо се најбољи стрелац Мартин Харник који је почетком другог полувремена 14. голом у сезони на пас Филкруга донео славље домаћину. Овом победом Хановер је на добром путу да се после годину дана у Цвајти врати у елиту, али да би то био случај потребно је да наставе са добрим играма и да Харник настави да буде расположен.

Нирнберг је опет разочарао и остаје у средини са никаквим шансама да се бори за елиту у којој за њега мора да буде места. Занимљиво је овог поподнева било у борби за опстанак где је Арминија у Билефелду победила Фортуну у самом финишу (2:1) поготкомКлоса са беле тачке у 84. минуту.

Санкт Паули није успео на свом терену да обори Сендхаузен који је одолео и однео бод - 0:0. Пирати ће жалити сигурно због овог кикса јер су пропустили лепу шансу да победом над просечним ривалом побегну из опасне зоне.

Фењераш Карлсруе ни из четвртог узастопног покушаја није стигао до победе. Вирцбургер је освојио бод на овом гостовању, па је Карлсруе остао и даље први у реду за селидбу у трећу лигу. 

ЦВАЈТА - 27. КОЛО

Уторак:
Арминија - Фортуна 2:1 (1:1)
/Борнер 11, Клос 84. пенал - Ајхан 40/

Хановер - Нирнберг 1:0 (0:0)
/Харник 47/

Карлсруе - Вирцбургер 1:1 (1:0)
/Меферт 39 - Бенатели 51/

Санкт Паули - Сендхаузен 0:0

Среда:
17.30: Бохум - Кајзерслаутерн
17.30: Гројтер Фирт - Брауншвајг
17.30: Минхен 1860 - Штутгарт
17.30: Динамо Дрезден - Хејденхајм
17.30: Унион Берлин - Ауе

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар