Cvajta: Harnik vuče Hanover, Karlsrue propada!

Prošlogodišnji bundesligaš na dobrom putu da se vrati u elitu posle pobede nad Nirnbergom - 1:0.

Fudbal 04.04.2017 | 21:40
Cvajta: Harnik vuče Hanover, Karlsrue propada!
Hanover je uspeo da iskoristi seriju kikseva Štutgarta i pobedom nad Nirnbergom od 1:0 ponovo zauzme lidersku poziciju u Cvajti posle dosta vremena. Doduše, imaju fudbaleri ovog tima meč više i dva boda prednosti u odnosu na preostala tri rivala u borbi za Bundesligu, ali je psihološki važno što su iskoristili danas šansu da se pobedom protiv posrnulog Der Kluba popnu na čelo.

Za novi trijumf Hanovera pobrinuo se najbolji strelac Martin Harnik koji je početkom drugog poluvremena 14. golom u sezoni na pas Filkruga doneo slavlje domaćinu. Ovom pobedom Hanover je na dobrom putu da se posle godinu dana u Cvajti vrati u elitu, ali da bi to bio slučaj potrebno je da nastave sa dobrim igrama i da Harnik nastavi da bude raspoložen.

Nirnberg je opet razočarao i ostaje u sredini sa nikakvim šansama da se bori za elitu u kojoj za njega mora da bude mesta. Zanimljivo je ovog popodneva bilo u borbi za opstanak gde je Arminija u Bilefeldu pobedila Fortunu u samom finišu (2:1) pogotkomKlosa sa bele tačke u 84. minutu.

Sankt Pauli nije uspeo na svom terenu da obori Sendhauzen koji je odoleo i odneo bod - 0:0. Pirati će žaliti sigurno zbog ovog kiksa jer su propustili lepu šansu da pobedom nad prosečnim rivalom pobegnu iz opasne zone.

Fenjeraš Karlsrue ni iz četvrtog uzastopnog pokušaja nije stigao do pobede. Vircburger je osvojio bod na ovom gostovanju, pa je Karlsrue ostao i dalje prvi u redu za selidbu u treću ligu. 

CVAJTA - 27. KOLO

Utorak:
Arminija - Fortuna 2:1 (1:1)
/Borner 11, Klos 84. penal - Ajhan 40/

Hanover - Nirnberg 1:0 (0:0)
/Harnik 47/

Karlsrue - Vircburger 1:1 (1:0)
/Mefert 39 - Benateli 51/

Sankt Pauli - Sendhauzen 0:0

Sreda:
17.30: Bohum - Kajzerslautern
17.30: Grojter Firt - Braunšvajg
17.30: Minhen 1860 - Štutgart
17.30: Dinamo Drezden - Hejdenhajm
17.30: Union Berlin - Aue

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar