Ливерпул мора да се појача у нападу!

Клоп обећава да хоће, пара има - али ко је тај играч?! Немац најавио да је извукао поуке из прошле године и довођење нових играча у офанзивној линији тима.

Фудбал 06.04.2017 | 10:30
Ливерпул мора да се појача у нападу!
Ливерпул је прошлог лета слушао Јиргена Клопа и радио прелазни рок по диктату и жељама немачког стручњака.

Клоп се није превише расипао с парама, а једина два појачања на која је дао велики новац су се показала као добар избор: Жоржињо Вајналдум и Садио Мане. Поготово Сенегалац који је уз Коутиња постао кључна опција у нападу. Међутим, када не играју, он илиКоутињо, Ливерпул има велике проблеме пред противничким голом. У периоду њихових одсустава се то прилично осетило на игри и еифкасности Клоповог тима.

Фирмино није константан, Стариџ је „стаклен“, Ингс вечито повређен, а Ориги још не показује да је материјал за прву поставу екипе која напада титулу... Поред Манеа иВајанлдума, Клоп је прошлог лета доводио појачања у дефанзиви попут голмана Каријуса, дефанзиваца Матипа и Клавана. Плус нашег  Марка Грујића као појачање у перспективи.

„Показаћемо да смо извукли поуке из прошле године. Наравно да ћемо доводити појачања и наравно да ће бити промена на неколико позиција у тиму. Такође, имамо и неке младе играче у тиму. Имали смо много проблема ове зиме, Коутињо је био повређен, мане на Купу афричких нација, Ингс је одсутан већ дуже време, Стариџ се опоравио па се опет повредио... Такви играчи би недостајали сваком тиму на свету“, рекао је Клоп.

Зато се наредног лета очекује неко звучно и скупо име име у нападачкој линији.

„Да ли треба да доведемо још једно крило? Или још једног нападача? У овом тренутку то тако изгледа. Али је ово била прилика и да наши млади фудбалери добију шансу. Ипак, следеће године нас очекује више утакмица и морамо да имамо више опција на нападачким позицијама“, наговестио је Клоп да ће Ливерпул куповати наредног лета.

Али кога? Извисили су за Дауда из Менхенгладбаха, вероватно и за Бранта на којег је „шапе ставио“ Бајерн... У оптицају су неки талентовани, али још недовољно афирмисани играчи попутМакса Мејера из Шалкеа, Мусе Мареге из Гимараеша или Квинсија Промса из московског Спартака или Сардара Азмуна из Ростова. То баш и нису имена која гарантују борбу за титулу или неки успех у Европи. Бар тренутно... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар