Liverpul mora da se pojača u napadu!

Klop obećava da hoće, para ima - ali ko je taj igrač?! Nemac najavio da je izvukao pouke iz prošle godine i dovođenje novih igrača u ofanzivnoj liniji tima.

Fudbal 06.04.2017 | 10:30
Liverpul mora da se pojača u napadu!
Liverpul je prošlog leta slušao Jirgena Klopa i radio prelazni rok po diktatu i željama nemačkog stručnjaka.

Klop se nije previše rasipao s parama, a jedina dva pojačanja na koja je dao veliki novac su se pokazala kao dobar izbor: Žoržinjo Vajnaldum i Sadio Mane. Pogotovo Senegalac koji je uz Koutinja postao ključna opcija u napadu. Međutim, kada ne igraju, on iliKoutinjo, Liverpul ima velike probleme pred protivničkim golom. U periodu njihovih odsustava se to prilično osetilo na igri i eifkasnosti Klopovog tima.

Firmino nije konstantan, Staridž je „staklen“, Ings večito povređen, a Origi još ne pokazuje da je materijal za prvu postavu ekipe koja napada titulu... Pored Manea iVajanlduma, Klop je prošlog leta dovodio pojačanja u defanzivi poput golmana Karijusa, defanzivaca Matipa i Klavana. Plus našeg  Marka Grujića kao pojačanje u perspektivi.

„Pokazaćemo da smo izvukli pouke iz prošle godine. Naravno da ćemo dovoditi pojačanja i naravno da će biti promena na nekoliko pozicija u timu. Takođe, imamo i neke mlade igrače u timu. Imali smo mnogo problema ove zime, Koutinjo je bio povređen, mane na Kupu afričkih nacija, Ings je odsutan već duže vreme, Staridž se oporavio pa se opet povredio... Takvi igrači bi nedostajali svakom timu na svetu“, rekao je Klop.

Zato se narednog leta očekuje neko zvučno i skupo ime ime u napadačkoj liniji.

„Da li treba da dovedemo još jedno krilo? Ili još jednog napadača? U ovom trenutku to tako izgleda. Ali je ovo bila prilika i da naši mladi fudbaleri dobiju šansu. Ipak, sledeće godine nas očekuje više utakmica i moramo da imamo više opcija na napadačkim pozicijama“, nagovestio je Klop da će Liverpul kupovati narednog leta.

Ali koga? Izvisili su za Dauda iz Menhengladbaha, verovatno i za Branta na kojeg je „šape stavio“ Bajern... U opticaju su neki talentovani, ali još nedovoljno afirmisani igrači poputMaksa Mejera iz Šalkea, Muse Marege iz Gimaraeša ili Kvinsija Promsa iz moskovskog Spartaka ili Sardara Azmuna iz Rostova. To baš i nisu imena koja garantuju borbu za titulu ili neki uspeh u Evropi. Bar trenutno... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar