Олимпијакосов посао деценије: Од Луке Миливојевића још 2.300.000 евра!

И то у случају да Кристал Палас остане у лиги!

Фудбал 15.04.2017 | 14:30
Олимпијакосов посао деценије: Од Луке Миливојевића још 2.300.000 евра!
Много пута је апострофирано и написано – Лука Миливојевић је Олимпијакосов посао деценије. Дошао је у Атину као Андерлехтов отпадак, за скромних два милиона евра, а отишао у Кристал Палас као најскупљи ииграч у историји грчког фудбала.

Тим са Селхрст Парка је последњег дана прелазног рока за услуге Луке Миливојевића искеширао 12, 8 милиона евра. Међутим, грчки шампион је преузео озбиљан ризик, што би могло да му се исплати већ крајем маја. Наиме, тим из Лондона се обавезао да Олимпијакосу исплати бонус у износу од 2,3милиона евра уколико опстане у Премијер лиги.

У тренутку када је Миливојевић потписао за Кристал Палас, екипа Сема Алардајса није имала много разлога за оптимизам. Били су у серији од осам мечева без победе и прилично удаљени од опасне зоне.

Међутим, Лука Миливојевић је постао својеврсни талисман. Палас је са њим у тиму везао четири победе и одмакао се четири бода од Хала, прве екипе испод црте. Далеко од тога да је посао завршен, али слути на нови успех Сема Алардајса који никада није испао из енглеске елите.

Таквим расплетом ће изузетно бити задовољни у Пиреју. Поготово што је Миливојевић напредовао у свим парамтерима (одузете лопте, добијени дуели) у односу на Олимпијакос.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар