Olimpijakosov posao decenije: Od Luke Milivojevića još 2.300.000 evra!

I to u slučaju da Kristal Palas ostane u ligi!

Fudbal 15.04.2017 | 14:30
Olimpijakosov posao decenije: Od Luke Milivojevića još 2.300.000 evra!
Mnogo puta je apostrofirano i napisano – Luka Milivojević je Olimpijakosov posao decenije. Došao je u Atinu kao Anderlehtov otpadak, za skromnih dva miliona evra, a otišao u Kristal Palas kao najskuplji iigrač u istoriji grčkog fudbala.

Tim sa Selhrst Parka je poslednjeg dana prelaznog roka za usluge Luke Milivojevića iskeširao 12, 8 miliona evra. Međutim, grčki šampion je preuzeo ozbiljan rizik, što bi moglo da mu se isplati već krajem maja. Naime, tim iz Londona se obavezao da Olimpijakosu isplati bonus u iznosu od 2,3miliona evra ukoliko opstane u Premijer ligi.

U trenutku kada je Milivojević potpisao za Kristal Palas, ekipa Sema Alardajsa nije imala mnogo razloga za optimizam. Bili su u seriji od osam mečeva bez pobede i prilično udaljeni od opasne zone.

Međutim, Luka Milivojević je postao svojevrsni talisman. Palas je sa njim u timu vezao četiri pobede i odmakao se četiri boda od Hala, prve ekipe ispod crte. Daleko od toga da je posao završen, ali sluti na novi uspeh Sema Alardajsa koji nikada nije ispao iz engleske elite.

Takvim raspletom će izuzetno biti zadovoljni u Pireju. Pogotovo što je Milivojević napredovao u svim paramterima (oduzete lopte, dobijeni dueli) u odnosu na Olimpijakos.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar