Звезда брани трофеј и Евролигу! Железник је био осињак за Будућност!

Црвено-бели убедљиви у мајсторици полуфиналне серије АБА лиге - 82:59! 

Кошарка 04.04.2017 | 21:00
Звезда брани трофеј и Евролигу! Железник је био осињак за Будућност!
Црвено-бели ће трећу годину у низу играти у финалу регионалног шампионата, а други пут ривал ће им бити загребачка Цедевита.

Звезда је у одлучујућем мечу полуфинала Будућност сломила доминантном представом у трећем периоду са 32 поена, када је стекла недостижних 20 разлике.

Домаћин је испустио двоцифрену предност у првом полувремену, али на старту другом "погуран" техничком грешком Савовића, те тројкама Симоновића и Џенкинса прави серију 18:4 којом је сломио Подгоричане.

Црвено-беле су предводили Чарлс Џенкинс са 17 поена и шест асистенција, те Марко Симоновић са 14 поена. Двоцифрен учинак имали су још Огњен Кузмић са 13 поена и десет скокова, те Милко Бјелица са десет поена.

Код гостију су се истакли Борис Савивић и Џеј Ар Рејнолдс са по 16 поена, док су поентирали још само Немања Гордић са осам, потом Суад Шеховић, Алекса Илић и Петар Поповић са шест поена, те Класен са једним.

Кошаркаши Црвене звезде дуги пут узастопно браниће трофеј АБА лиге. Српски и регионални шампион остварио је први велики циљ ове сезоне, пошто је у ужареној атмосфери дворане у Железнику савладао подгоричку Будућност и заказао финалну серију са Цедевитом - 85:59.

Црвено-бели су питање победника одлучили у трећој четвртини, када су искористили нервозу и испадање из ритма екипе Илијаса Зуроса, стигли до огромне предности, а потом сигурном игром осујетили све налете гостију и дошли до најважније победе у овој сезони.

Још једном су се високи Звездини играчи жестоко мучили са феноменалним БорисомСавовићем. Некадашњи крилни центар управо екипе са Малог Калемегдана још једном је био основна снага Будућности, па је Дејан Радоњић био принуђен да му тражи правог чувара, али је то ишло прилично тешко, јер је искусни првотимац Подгоричана погађао из свих позиција и био двоцифрен у првом полувремену. Ипак, сам је себе увео у проблеме на старту другог дела игре, када је прво направио намерну личну грешку, а онда због приговора добио и техничку. То је сурово казнио Марко Симоновић, који је прво погодио три пенала, а онда и шут ван линије 6,75, па је Звезда стекла озбиљну залиху.

Симоновић и неуморни Чарлс Џенкинс су у трећој четвртини удружили снаге, па је домаћин на њиховим крилима направио серију 18:4 и отишао на 20 поена предности. Подгоричанима је тада највеће проблеме направила велика нервоза, због које нису успели да ухвате резултатски прикључак, а Звездини снајперисти сз наставили да бомбардују кош ривала и до краја деонице стигли до готово ненадокнадиве разлике.

Вечерас је постало и дефинитивно јасно да је Радоњићев тим у потпуности изашао из нападачке кризе, а домаћин је за разлику од неких утакмица у овој сезони готово перфектно гађао и са линије пенала, што је представљало једну од важнијих ставки када је у питању коначан исход. Жестока битка је вођена под кошевима, где су гости ипак били нешто смиренији, што их је у доброј мери одржавало у животу.

На крају је улогу Звездиног јунака апсолунто заслужено понео феноменали Чарлс Џенкинс, који је  на крају био најефикаснији актер утакмице са 17 постигнутих поена. Симоновић је меч завршио са 14, а Кузмић са 13 постигнутих поена. Код Будућности суСавовић и Рејнолдс убацили по 16, али су остали потпуно подбацили, па гости нису могли да се надају другачијем исходу.

Звезда и Цедевита ће финалну серију почели 10. априла, играће се два меча у два дана у Београду, а после дана паузе два у низу у Загребу, ако буде било потребе. Титулу ће освојити тим који први оствари три победе. Потенцијални пети меч ће се играти у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БУДУЋНОСТ 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8)

Дворана: ФМП, Железник
Гледалаца: 3.209
Судије: Матеј Болтаузер, Сашо Петек, Јосип Радојковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 7, Томпсон, Дангубић 5, Митровић 6 (12ск), Лазић 2, Добрић, Симоновић 14 (3/7 за три), Ракићевић, Џенкинс 17 (3/5 за три, 6ас), Гудурић 8 (5ас), Кузмић 13 (10ск), Бјелица 10.

БУДУЋНОСТ: Рејнолдс 16, Су. Шеховић 6, Суботић, Се. Шеховић, Гордић 8 (4ас), Баћовић -, Илић 6 (6ск), Савовић 16 (5ск), Класен 1, Николић, Поповић 6, Врањеш.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар