Ливерпул вјероватно без Манеа до краја сезоне!

Фудбалери Ливерпула Садио Мане вероватно је завршио сезону због повреде колена протеклог викенда.  Јирген Клоп признао је да постоји шанса да је сјајни нападач завршио сезону, а какав утицај на екипу има када је здрав, лако се може рећи да су и "редси" завршили сезону - бар када је врх табеле у питању.

Фудбал 05.04.2017 | 16:30
Ливерпул вјероватно без Манеа до краја сезоне!
Везиста "редса" ће сигурно пропустити дуел са Борнмутом у среду увече, али менаџер Јирген Клоп сматра да је за њега скоро извесно готова цела сезона.

Мане се повредио у победи Ливерпула над градским ривалом Евертоном са 3:1 у суботу, где је 24-годишњи везиста био стрелац првог поготка.

"Није 100 одсто јасно. Морамо да сачекамо. Нажалост могуће је да је завршио сезону. Знам сигурно да неће играти у среду, колено му је натекло, чекамо коначну процену",рекао је Клоп.

Ливерпул је са Манеом у екипи ове сезоне забележио 17 победа на 26 утакмица, а на четири меча на којима није играо "редси" нису остварили ниједан тријумф.

"Редси" су трећи на табели са 59 бодова, десет мање од лидера Челсија, а један испред Манчестер Ситија.

Ливерпул је ове сезон победио у 68 одсто утакмица када је Садио Мане био у постави, односно само 27 одсто када није.

Ово је важан податак утолико што је менаџер "редса", Јирген Клоп, данас признао да можда неће моћи да рачуна на вихорног нападача до краја сезоне због повреде коју је зарадио у "Мерсисајд дербију" одиграном у суботу на "Енфилду" у ком је његов тим резултатом 3:1 победио градског ривала, Евертон.

Мане (24) је на тој утакмици постигао први гол, али је средином другог полувремена замењен због повреде колена. У први мах, чинило се да ће нападач из Сенегала пропустити само први наредни меч (Борнмут, среда 21.00), али…

"Хајде да кажем да нисам велики оптимиста", рекао је Клоп данас, дан пре утакмице са екипом која му је јесенас нанела болан и тежак пораз, који је касније изазвао негативан "домино ефекат" на екипу.

Мане је повреду у мечу са прегрубим играчима Евертона зарадио у жестоком дуелу са Лејтоном Бејнсом.

"И даље ништа није 100 одсто сигурно, имао је прегледе и сада морамо да сачекамо да се оток са колена повуче још мало... Оно што могу сигурно да кажем је да неће бити спреман за сутрашњи меч, а за даље ћемо видети. Кажем, нисам оптимиста", додао је Немац, чији се тим извукао из кризе опоравком Фелипеа Кутиња и његовим повратком у стару форму, као и када је завршен Манеов боравак на Афричком купу нација.

Новинари су потом питали Клопа да ли постоји могућност да је Мане завршио сезону.

"Нажалост, постоји та могућност, али не постоји разлог да сада о томе говорим. Не знам... Могуће је, нарочито када вам је колено натекло, очигледно да постоји неки разлог, то је све... Могуће је".

У јеку серије добрих резултата (победе над Арсеналом, Барнлијем и Евертоном, реми са Манчестер ситијем у гостима), Адам Лалана је задобио неугодну повреду током наступа за репрезентацију Енглеске, капитен Џордан Хендерсон продужио је опоравак за неколико недеља, а сада је "испао" и Мане, који има веома конкретан и позитиван утицај на игру екипе.

Са Манеом, "редси" ове сезоне имају скор 18-7-3, без њега 3-2-5. Постигао је 13 голова, уз осам асистенција.

Клопов тим ће до краја сезоне играти само Премијер лигу, која остаје једино такмичење кроз које славни клуб може да поново да се избори за Европу, у којој ове сезоне није учествовао. Ливерпул је после 30 кола Премијер лиге на трећем месту, са бодом више, али и утакмицом више од Манчестер ситија, а "за вратом" су му и Манчестер јунајтед, који има шест бодова мање и два меча мање, као и Арсенал који такође "касни" за две утакмице, али и за осам бодова.

Најбоља три тима обезбедиће пласман у Лигу шампиона наредне сезоне, а четвртопласирани ће то морати да уради кроз квалификације.

Распоред Ливерпула

5. април – Борнмут*

8. април – Стоук

16. април – ВБА

24. април – Кристал Палас*

1. мај – Вотфорд

7. мај – Саутемптон*

13. мај – Вест Хем

21. мај – Мидлсбро*

*напомена: звездицама су означене утакмице код куће

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар