Liverpul vjerovatno bez Manea do kraja sezone!

Fudbaleri Liverpula Sadio Mane verovatno je završio sezonu zbog povrede kolena proteklog vikenda.  Jirgen Klop priznao je da postoji šansa da je sjajni napadač završio sezonu, a kakav uticaj na ekipu ima kada je zdrav, lako se može reći da su i "redsi" završili sezonu - bar kada je vrh tabele u pitanju.

Fudbal 05.04.2017 | 16:30
Liverpul vjerovatno bez Manea do kraja sezone!
Vezista "redsa" će sigurno propustiti duel sa Bornmutom u sredu uveče, ali menadžer Jirgen Klop smatra da je za njega skoro izvesno gotova cela sezona.

Mane se povredio u pobedi Liverpula nad gradskim rivalom Evertonom sa 3:1 u subotu, gde je 24-godišnji vezista bio strelac prvog pogotka.

"Nije 100 odsto jasno. Moramo da sačekamo. Nažalost moguće je da je završio sezonu. Znam sigurno da neće igrati u sredu, koleno mu je nateklo, čekamo konačnu procenu",rekao je Klop.

Liverpul je sa Maneom u ekipi ove sezone zabeležio 17 pobeda na 26 utakmica, a na četiri meča na kojima nije igrao "redsi" nisu ostvarili nijedan trijumf.

"Redsi" su treći na tabeli sa 59 bodova, deset manje od lidera Čelsija, a jedan ispred Mančester Sitija.

Liverpul je ove sezon pobedio u 68 odsto utakmica kada je Sadio Mane bio u postavi, odnosno samo 27 odsto kada nije.

Ovo je važan podatak utoliko što je menadžer "redsa", Jirgen Klop, danas priznao da možda neće moći da računa na vihornog napadača do kraja sezone zbog povrede koju je zaradio u "Mersisajd derbiju" odigranom u subotu na "Enfildu" u kom je njegov tim rezultatom 3:1 pobedio gradskog rivala, Everton.

Mane (24) je na toj utakmici postigao prvi gol, ali je sredinom drugog poluvremena zamenjen zbog povrede kolena. U prvi mah, činilo se da će napadač iz Senegala propustiti samo prvi naredni meč (Bornmut, sreda 21.00), ali…

"Hajde da kažem da nisam veliki optimista", rekao je Klop danas, dan pre utakmice sa ekipom koja mu je jesenas nanela bolan i težak poraz, koji je kasnije izazvao negativan "domino efekat" na ekipu.

Mane je povredu u meču sa pregrubim igračima Evertona zaradio u žestokom duelu sa Lejtonom Bejnsom.

"I dalje ništa nije 100 odsto sigurno, imao je preglede i sada moramo da sačekamo da se otok sa kolena povuče još malo... Ono što mogu sigurno da kažem je da neće biti spreman za sutrašnji meč, a za dalje ćemo videti. Kažem, nisam optimista", dodao je Nemac, čiji se tim izvukao iz krize oporavkom Felipea Kutinja i njegovim povratkom u staru formu, kao i kada je završen Maneov boravak na Afričkom kupu nacija.

Novinari su potom pitali Klopa da li postoji mogućnost da je Mane završio sezonu.

"Nažalost, postoji ta mogućnost, ali ne postoji razlog da sada o tome govorim. Ne znam... Moguće je, naročito kada vam je koleno nateklo, očigledno da postoji neki razlog, to je sve... Moguće je".

U jeku serije dobrih rezultata (pobede nad Arsenalom, Barnlijem i Evertonom, remi sa Mančester sitijem u gostima), Adam Lalana je zadobio neugodnu povredu tokom nastupa za reprezentaciju Engleske, kapiten Džordan Henderson produžio je oporavak za nekoliko nedelja, a sada je "ispao" i Mane, koji ima veoma konkretan i pozitivan uticaj na igru ekipe.

Sa Maneom, "redsi" ove sezone imaju skor 18-7-3, bez njega 3-2-5. Postigao je 13 golova, uz osam asistencija.

Klopov tim će do kraja sezone igrati samo Premijer ligu, koja ostaje jedino takmičenje kroz koje slavni klub može da ponovo da se izbori za Evropu, u kojoj ove sezone nije učestvovao. Liverpul je posle 30 kola Premijer lige na trećem mestu, sa bodom više, ali i utakmicom više od Mančester sitija, a "za vratom" su mu i Mančester junajted, koji ima šest bodova manje i dva meča manje, kao i Arsenal koji takođe "kasni" za dve utakmice, ali i za osam bodova.

Najbolja tri tima obezbediće plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a četvrtoplasirani će to morati da uradi kroz kvalifikacije.

Raspored Liverpula

5. april – Bornmut*

8. april – Stouk

16. april – VBA

24. april – Kristal Palas*

1. maj – Votford

7. maj – Sautempton*

13. maj – Vest Hem

21. maj – Midlsbro*

*napomena: zvezdicama su označene utakmice kod kuće

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar