НФЛ: Тони Ромо у пензији, иде у коментаторе!

Помало неочекивано, један од најпотцењенијих квортербекова саврмене ере НФЛ-а, Тони Ромо одлучио је да се пензионише.

Остали спортови 12.04.2017 | 08:15
НФЛ: Тони Ромо у пензији, иде у коментаторе!
Ромо напушта НФЛ лигу после 13 година, четири Пробоул учешћа, 34.183 јарде и 248 тачдауна за Далас Каубојсе, у којима је провео целу каријеру.

Он је прошле сезоне због повреде изгубио место стартног квортербека у Даласу, руки Дак Прескот је искористио тренутак, а спекулисало се да би Ромо могао да следеће сезоне заигра за Денвер Бронкосе.

Међутим, он је одлучио да се пензионише као "каубој", а остаће у америчком фудбалу као коментатор на некој од телевизија које покривају НФЛ. Наводи се да има понуде Фокса, НБЦ-а и ЦБС-а, који тражи замену за дугогодишњег аналитичара Фила Симса у ударном недељном термину.

Ромо је попут Тома Брејдија представљао пример аутсајдера који достигне статус суперстара. У НФЛ је стигао из друге колеџ дивизије ван драфта, напорним радом се изборио да уђе у често затворен систем.

На терену је представљао комбинацију непредвидљивог плејмејкера и прецизног додавача који је знао и да забави публику. Након што је прве две сезоне провео у сенци Друа Бледсоа, да би му прву праву шансу дао Бил Парселс 2006, и искористио је. Од Терела Овенса, преко Терија Глена, до успона Деза Брајнта, представљао је кључних фактор напада Каубојса.

Након 19 ТД у првој сезони у којој је постао стартер бацио је 19 тачдауна, а већ у следећој поставио лични рекорд од 36. У само једној у којима је наступио на најмање 13 мечева бацио је мање од 20, али је у последње две наступио на свега пет утакмица.

Оборио је рекорд тима по броју бачених јарди и тачдауна и освојених покушаја. Са 30 победоносних је надмашио легенде Даласа Роџера Стаубаха и Троја Ејкмена. Његовим повлачењем добили смо још једно подсећање на крај златне ере НФЛ квортербекова, јер су се у последњих десетак година повукле живе легенде ове лиге Брет Фарв, Курт Ворнер и Пејтон Менинг.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар