Бијељина: Слупао украдена возила

Седамнаестогодишњак из Бијељине, чији идентитет није саопштен, украо је два аутомобила на подручју тога града, а потом их слупао због чега је приведен.

Република Српска 04.04.2017 | 12:34
Бијељина: Слупао украдена возила
Полиција је интензивном истрагом дошла до малољетног лопова. Он је и раније крао возила, која је након нестанка горива остављао поред пута, а сада је скривио двије саобраћајне несреће.

Како сазнајемо, осумњичени је у ноћи између 10. и 11. марта ове године у Бијељини украо "поло" у којем су били кључеви за стартовање. Исте ноћи он је овим возилом слетио с пута након чега је аутомобил оставио и побјегао.

Крадљивац возила није дуго био миран па је само десет дана касније из дворишта једне куће у Бијељини украо "опел кадет". Аутомобил је повезао према Пелагићеву гдје је слетио с пута и преврнуо се на кров. Он је након саобраћајке побјегао са лица мјеста.

Према незваничним информацијама, малољетник је крао возила тако што је у глуво доба ноћи ходао по граду и улазио у дворишта грађана гдје су били паркирани аутомобили. Уколико би возило било откључано и имало кључеве за погон, он би их крао и возио се. На мети су му најчешће били аутомобили старије класе.

У Центру јавне безбједности Бијељина рекли су да је полиција против осумњиченог поднијела извјештај бијељинском тужилаштву због крађа.

- Пријављени малољетник одраније је познат по кривичним дјелима против имовине - казали су у бијељинској полицији.

Овај младић завршио је иза решетака и у фебруару када је у Бијељини за два дана украо три аутомобила.

Тада су му на мети била два "голфа" и "опел кадет". Украдена возила је возио, а највјероватније након што нестане горива, он их је остављао поред саобраћајнице након чега је бјежао. Полиција је тада пронашла украдена возила која су враћена њиховим власницима. Осим крађе возила, осумњичени је познат полицији и по другим ситним крађама.

Мање крађа

Полиција РС у посљедње вријеме интензивно ради на сузбијању крађе возила. Према подацима Министарства унутрашњих послова РС, у прошлој години украдено је 126 возила, што је за 26,7 одсто мање него у 2015. током које су лопови одвезли 172 аутомобила.

- Прошле године на мети лопова углавном су била возила произвођача "Фолксваген", "Ауди" и БМW. На мети лопова често су "голфови", а затим "пасати".

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар