Bijeljina: Slupao ukradena vozila

Sedamnaestogodišnjak iz Bijeljine, čiji identitet nije saopšten, ukrao je dva automobila na području toga grada, a potom ih slupao zbog čega je priveden.

Republika Srpska 04.04.2017 | 12:34
Bijeljina: Slupao ukradena vozila
Policija je intenzivnom istragom došla do maloljetnog lopova. On je i ranije krao vozila, koja je nakon nestanka goriva ostavljao pored puta, a sada je skrivio dvije saobraćajne nesreće.

Kako saznajemo, osumnjičeni je u noći između 10. i 11. marta ove godine u Bijeljini ukrao "polo" u kojem su bili ključevi za startovanje. Iste noći on je ovim vozilom sletio s puta nakon čega je automobil ostavio i pobjegao.

Kradljivac vozila nije dugo bio miran pa je samo deset dana kasnije iz dvorišta jedne kuće u Bijeljini ukrao "opel kadet". Automobil je povezao prema Pelagićevu gdje je sletio s puta i prevrnuo se na krov. On je nakon saobraćajke pobjegao sa lica mjesta.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnik je krao vozila tako što je u gluvo doba noći hodao po gradu i ulazio u dvorišta građana gdje su bili parkirani automobili. Ukoliko bi vozilo bilo otključano i imalo ključeve za pogon, on bi ih krao i vozio se. Na meti su mu najčešće bili automobili starije klase.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina rekli su da je policija protiv osumnjičenog podnijela izvještaj bijeljinskom tužilaštvu zbog krađa.

- Prijavljeni maloljetnik odranije je poznat po krivičnim djelima protiv imovine - kazali su u bijeljinskoj policiji.

Ovaj mladić završio je iza rešetaka i u februaru kada je u Bijeljini za dva dana ukrao tri automobila.

Tada su mu na meti bila dva "golfa" i "opel kadet". Ukradena vozila je vozio, a najvjerovatnije nakon što nestane goriva, on ih je ostavljao pored saobraćajnice nakon čega je bježao. Policija je tada pronašla ukradena vozila koja su vraćena njihovim vlasnicima. Osim krađe vozila, osumnjičeni je poznat policiji i po drugim sitnim krađama.

Manje krađa

Policija RS u posljednje vrijeme intenzivno radi na suzbijanju krađe vozila. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u prošloj godini ukradeno je 126 vozila, što je za 26,7 odsto manje nego u 2015. tokom koje su lopovi odvezli 172 automobila.

- Prošle godine na meti lopova uglavnom su bila vozila proizvođača "Folksvagen", "Audi" i BMW. Na meti lopova često su "golfovi", a zatim "pasati".

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar