АБА - Меч одлуке: Звезда - Будућност, за финале!

Битка за финале – Звезда за част српске кошарке! Црвено-бели и Подгоричани од 19 часова играју трећу утакмицу полуфиналне серије.

Кошарка 04.04.2017 | 17:45
АБА - Меч одлуке: Звезда - Будућност, за финале!
Црвена звезда мтс прва је задала ударац, па је Будућност узвратила. Вечерас је на програму трећа и одлучујућа рунда и она ће дати име другог финалисте, који ће се против Цедевите борити за титулу и место у Евролиги следеће сезоне.

Дејвис куп дуел тенисера Србије и Шпаније заузео је халу "Александар Николић", па су црвено-бели били принуђени да овај меч организују у дворани у Железнику, у којој су већ побеђивали Подгоричане.

Ове сезоне, Звезда и Будућност одиграли су четири међусобна дуела, у којима је српски тим остварио три победе, а Будућност једну - прошлонедељну, уписану после "шок терапије" и отпуштања Маркуса Вилијамса уочи плеј-офа.

Након рутинске победе црвено-белих у "Пиониру" за 1:0, екипа Илијаса Зуроса била је прошлог уторка у "Морачи" снажнија, спремнија и чвршћа, због чега је и заказала "мајсторицу", која ће почети у 19 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Данима уназад познато је да ће Звезда наступити без Стефана Јовића, који је отпутовао у Минхен на терапију због двомесечног проблема са повредом леђа.

Овом утакмицом, Звезда ће почети недељу одлуке, јер ће одмах после дуела у дворани "ФМП" усмерити сву пажњу ка гостовању Дарушафаки у Истанбулу (петак у 19 часова), где ће играти за пласман у Топ 8.

Међутим, тај меч ће до вечерас бити у другом плану.

"Велики број играча одиграо је много битних утакмица и свесни смо важности и имали смо много ситуација када је било овако. Уосталом, кад играш за Звезду, увек је велика важност... Треба да одиграмо добро и то ће бити најважнија ствар. Кључно је само једно - да будемо бољи од Будућности и да екипа са кошаркашког аспекта уради потребно", рекао је у најави утакмице Дејан Радоњић.

Српски и регионални шампион убедљиво је славио у првом мечу у Пиониру (82:67), али су Подгоричани узвратили на свом паркету (63:57).

Екипа Дејана Радоњића је у међувремену забележила 16. тријумф у Евролиги против Уникса из Казања, док је већ у петак очекује нови меч одлуке – са Дарушафаком у Истанбулу за пролаз у четвртину финала елитног такмичења.

Тренер тима са Малог Калемегдана рекао је у најави утакмице да су његови момци већ навикли на дуеле који имају огроман улог.

"Чекамо трећи полуфинални дуел против Будућности, која је у ритму таквом да из недеље у недељу игра против Црвене звезде. Ово ће бити четврти пут да играју узастопно против нас и то им омогућава да могу да се одморе и припреме за дуеле против нас. Морамо добром, одговорном и концентрисаном игром да дођемо до победе и пласмана у финале. Неће бити лако, Будућност долази мотивисана у Београд и потребно је да будемо на висини задатка", рекао је Радоњић.

Црвено-бели ће поново бити лишени помоћи првог плејмејкера и кључног играча Стефана Јовића, који у понедељак отпутовао у Минхен на посебну терапију за леђа, али га сигурно неће бити ни на гостовању против Дарушафаке.

С друге стране, тренер гостију Илијас Зурос изјавио је да је игра из другог меча рецепт за победу у мајсторици и пласман у финале.

"Пред нама је последња утакмица за пласман у финале, знамо да ће бити тешко... Верујем у мој тим, бићемо конкурентни у Београду, ако будемо концентрисани и борили се урадићемо прави посао. Морамо да исправимо мало ствари, да играмо са више енергије у односу на први дуел и издигнемо се изнад притиска на и ван терена", рекао је Зурос.

Бољи из овог дуела играће у борби за трофеј и прстен против загрбачке Цедевите, која је са 2:1 у победама била боља од Партизана.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар