ABA - Meč odluke: Zvezda - Budućnost, za finale!

Bitka za finale – Zvezda za čast srpske košarke! Crveno-beli i Podgoričani od 19 časova igraju treću utakmicu polufinalne serije.

Košarka 04.04.2017 | 17:45
ABA - Meč odluke: Zvezda - Budućnost, za finale!
Crvena zvezda mts prva je zadala udarac, pa je Budućnost uzvratila. Večeras je na programu treća i odlučujuća runda i ona će dati ime drugog finaliste, koji će se protiv Cedevite boriti za titulu i mesto u Evroligi sledeće sezone.

Dejvis kup duel tenisera Srbije i Španije zauzeo je halu "Aleksandar Nikolić", pa su crveno-beli bili prinuđeni da ovaj meč organizuju u dvorani u Železniku, u kojoj su već pobeđivali Podgoričane.

Ove sezone, Zvezda i Budućnost odigrali su četiri međusobna duela, u kojima je srpski tim ostvario tri pobede, a Budućnost jednu - prošlonedeljnu, upisanu posle "šok terapije" i otpuštanja Markusa Vilijamsa uoči plej-ofa.

Nakon rutinske pobede crveno-belih u "Pioniru" za 1:0, ekipa Ilijasa Zurosa bila je prošlog utorka u "Morači" snažnija, spremnija i čvršća, zbog čega je i zakazala "majstoricu", koja će početi u 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Danima unazad poznato je da će Zvezda nastupiti bez Stefana Jovića, koji je otputovao u Minhen na terapiju zbog dvomesečnog problema sa povredom leđa.

Ovom utakmicom, Zvezda će početi nedelju odluke, jer će odmah posle duela u dvorani "FMP" usmeriti svu pažnju ka gostovanju Darušafaki u Istanbulu (petak u 19 časova), gde će igrati za plasman u Top 8.

Međutim, taj meč će do večeras biti u drugom planu.

"Veliki broj igrača odigrao je mnogo bitnih utakmica i svesni smo važnosti i imali smo mnogo situacija kada je bilo ovako. Uostalom, kad igraš za Zvezdu, uvek je velika važnost... Treba da odigramo dobro i to će biti najvažnija stvar. Ključno je samo jedno - da budemo bolji od Budućnosti i da ekipa sa košarkaškog aspekta uradi potrebno", rekao je u najavi utakmice Dejan Radonjić.

Srpski i regionalni šampion ubedljivo je slavio u prvom meču u Pioniru (82:67), ali su Podgoričani uzvratili na svom parketu (63:57).

Ekipa Dejana Radonjića je u međuvremenu zabeležila 16. trijumf u Evroligi protiv Uniksa iz Kazanja, dok je već u petak očekuje novi meč odluke – sa Darušafakom u Istanbulu za prolaz u četvrtinu finala elitnog takmičenja.

Trener tima sa Malog Kalemegdana rekao je u najavi utakmice da su njegovi momci već navikli na duele koji imaju ogroman ulog.

"Čekamo treći polufinalni duel protiv Budućnosti, koja je u ritmu takvom da iz nedelje u nedelju igra protiv Crvene zvezde. Ovo će biti četvrti put da igraju uzastopno protiv nas i to im omogućava da mogu da se odmore i pripreme za duele protiv nas. Moramo dobrom, odgovornom i koncentrisanom igrom da dođemo do pobede i plasmana u finale. Neće biti lako, Budućnost dolazi motivisana u Beograd i potrebno je da budemo na visini zadatka", rekao je Radonjić.

Crveno-beli će ponovo biti lišeni pomoći prvog plejmejkera i ključnog igrača Stefana Jovića, koji u ponedeljak otputovao u Minhen na posebnu terapiju za leđa, ali ga sigurno neće biti ni na gostovanju protiv Darušafake.

S druge strane, trener gostiju Ilijas Zuros izjavio je da je igra iz drugog meča recept za pobedu u majstorici i plasman u finale.

"Pred nama je poslednja utakmica za plasman u finale, znamo da će biti teško... Verujem u moj tim, bićemo konkurentni u Beogradu, ako budemo koncentrisani i borili se uradićemo pravi posao. Moramo da ispravimo malo stvari, da igramo sa više energije u odnosu na prvi duel i izdignemo se iznad pritiska na i van terena", rekao je Zuros.

Bolji iz ovog duela igraće u borbi za trofej i prsten protiv zagrbačke Cedevite, koja je sa 2:1 u pobedama bila bolja od Partizana.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar