Кад он брани, Партизанова мрежа мирује - Кљајић и 15 утакмица без примљеног гола!

Када Филип Кљајић брани, Партизан не зна за пораз. Доказ те тврдње је чињеница да је Филип стао на гол после пораза од Спартака у августу. Од тада је прошло седам месеци, а изабраници Марка Николића нису осетили горчину пораза на 24 узастопне утакмице. Притом, Кљајић није савладан на чак 15 мечева!

Фудбал 05.04.2017 | 08:30
Кад он брани, Партизанова мрежа мирује - Кљајић и 15 утакмица без примљеног гола!
- Сјајан је податак што на 15 утакмица нисам примио гол, али заслуге за то иду целој одбрани. Одлично функционише цела последња линија, имам сјајну комуникацију са свим дефанзивцима. Понекад није потребно да било шта кажемо један другом, договарамо се погледом. Наместило се да Партизан није поражен откад сам постао стартер. На то је утицао и склоп играча, наша одлична сарадња - каже за Блицспорт Филип Кљајић.

Црно-бели су сјајан низ наставили и на мечу против Радничког у Нишу, где су уписали вредну победу од 2:0 и наставили су потеру за Звездом, која има шест бодова више.

- Знали смо и пре меча да нећемо имати лак посао у Нишу, на “Чаиру” је увек тесно. Ипак, доста шанси смо пропустили, испромашивали смо се у првом полувремену. У наставку смо успели да преломимо меч и да сасвим заслужено славимо.

Стрелци у Нишу су били Леонардо и Ђурђевић, који су наставили борбу за титулу најбољег стрелца Суперлиге. После 28. кола обојица су на коти од 16 голова.

- Уверен сам да њих двојица не размишљају ко ће бити стрелац на мечу, најбитније је да Партизан побеђује и да на крају освоји титулу. Ипак, обојица имају невероватну глад за головима, која вуче цео тим - додао је Кљајић.

До краја првог дела првенства су још два кола, као и још седам у плеј-офу. У Партизану не праве рачунице, али судбину држе у својим рукама. Победи ли “парни ваљак” на свим мечевима до краја шампионата, вратиће шампионски пехар у своје витрине.

- Има још доста да се игра до краја шампионата, рано је за било какве калкулације. Дерби у плеј-офу би био велики корак ка освајању титуле, не знам да ли би баш био пресудан. Не пратимо Звездине мечеве, само успутно погледамо шта је урадила, као што то радимо и за остале тимове. Фокусирани смо само на наше утакмице.

Николић нас је препородио

Фудбалери Партизана су траљаво ушли у сезону, али се све преокренуло доласком Марка Николића на клупу “парног ваљка”.

- Евидентно је да нас је његов долазак продрмао. Преокренуо је ствари у екипи, па смо под његовом палицом направили сјајан низ мечева без пораза. Надам се да ћемо у таквом ритму и наставити - рекао је Кљајић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар