Kad on brani, Partizanova mreža miruje - Kljajić i 15 utakmica bez primljenog gola!

Kada Filip Kljajić brani, Partizan ne zna za poraz. Dokaz te tvrdnje je činjenica da je Filip stao na gol posle poraza od Spartaka u avgustu. Od tada je prošlo sedam meseci, a izabranici Marka Nikolića nisu osetili gorčinu poraza na 24 uzastopne utakmice. Pritom, Kljajić nije savladan na čak 15 mečeva!

Fudbal 05.04.2017 | 08:30
Kad on brani, Partizanova mreža miruje - Kljajić i 15 utakmica bez primljenog gola!
- Sjajan je podatak što na 15 utakmica nisam primio gol, ali zasluge za to idu celoj odbrani. Odlično funkcioniše cela poslednja linija, imam sjajnu komunikaciju sa svim defanzivcima. Ponekad nije potrebno da bilo šta kažemo jedan drugom, dogovaramo se pogledom. Namestilo se da Partizan nije poražen otkad sam postao starter. Na to je uticao i sklop igrača, naša odlična saradnja - kaže za Blicsport Filip Kljajić.

Crno-beli su sjajan niz nastavili i na meču protiv Radničkog u Nišu, gde su upisali vrednu pobedu od 2:0 i nastavili su poteru za Zvezdom, koja ima šest bodova više.

- Znali smo i pre meča da nećemo imati lak posao u Nišu, na “Čairu” je uvek tesno. Ipak, dosta šansi smo propustili, ispromašivali smo se u prvom poluvremenu. U nastavku smo uspeli da prelomimo meč i da sasvim zasluženo slavimo.

Strelci u Nišu su bili Leonardo i Đurđević, koji su nastavili borbu za titulu najboljeg strelca Superlige. Posle 28. kola obojica su na koti od 16 golova.

- Uveren sam da njih dvojica ne razmišljaju ko će biti strelac na meču, najbitnije je da Partizan pobeđuje i da na kraju osvoji titulu. Ipak, obojica imaju neverovatnu glad za golovima, koja vuče ceo tim - dodao je Kljajić.

Do kraja prvog dela prvenstva su još dva kola, kao i još sedam u plej-ofu. U Partizanu ne prave računice, ali sudbinu drže u svojim rukama. Pobedi li “parni valjak” na svim mečevima do kraja šampionata, vratiće šampionski pehar u svoje vitrine.

- Ima još dosta da se igra do kraja šampionata, rano je za bilo kakve kalkulacije. Derbi u plej-ofu bi bio veliki korak ka osvajanju titule, ne znam da li bi baš bio presudan. Ne pratimo Zvezdine mečeve, samo usputno pogledamo šta je uradila, kao što to radimo i za ostale timove. Fokusirani smo samo na naše utakmice.

Nikolić nas je preporodio

Fudbaleri Partizana su traljavo ušli u sezonu, ali se sve preokrenulo dolaskom Marka Nikolića na klupu “parnog valjka”.

- Evidentno je da nas je njegov dolazak prodrmao. Preokrenuo je stvari u ekipi, pa smo pod njegovom palicom napravili sjajan niz mečeva bez poraza. Nadam se da ćemo u takvom ritmu i nastaviti - rekao je Kljajić.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar