Анализа: Пепова летња рачуница - седморица играча = 123.000.000!

Каталонац саставио листу прекобројних који треба да му напуне касу у наредном прелазном року.

Фудбал 04.04.2017 | 19:30
Анализа: Пепова летња рачуница - седморица играча = 123.000.000!
Манчестер Сити и Пеп Гвардиола спремају се за велику летњу реорганизацију. Два су циља - да се растерети огроман платни буџет и да се истовремено напуни каса са преко 120.000.000 евра, како би Каталонац имао повећани буџет за појачања.

Гвардиола је спреман да саслуша све понуде клубова за Џоа Харта, Самира Насрија, Елијакима Мангалу, Вилфрида Бонија, Џејсона Денајера, сву петорицу који тренутно наступају на позајмицама у другим клубовима, а захвалиће се и капитену Венсану Компанију и Бразилцу Фернанду. 

Будућност осталих, попут Клаудија Брава, Александра Коларова или Нолита, такође ће привући интересовање клубова са стране, али се шпански стручњак спрема и за довођење нових имена, чак седморице нових, пише Телеграф.

Манчестер Сити ће напустити десетак фудбалера којима истичу уговори овог лета, дакле без обештећења, а једино желе да задрже омладинског репрезентативца Енглеске Тосина Адарабија. На Етихаду очекују да од обештећења зараде, у зависности где продају играче, преко 120.000.000 евра, мада ће им проблем бити и питање да ли играчи са великим платама желе да мењају средину.

Укупан буџет за појачања Гвардиоле зависиће од продатих фудбалера, па ће лето донети велике промене у Манчестеру.

Сити је на пример спреман да дозволи Џоу Харту да оде за мању своту уколико изабере иностранство пре редова неког премијерлигаша. Ако голман који брани за Торино (има уговор са Грађанима до 2019) одлучи да остане на Острву може да иде за 22.000.000 евра.  

Слична је ситуација и са Бонијем који има клаузулу за одлазак у Кину (20.000.000 евра). Пошто је та опција пропала у фебруару Гвардиола се спрема да прихвати знатно мање новца, око 14.000.000 како би продао репрезентативца Обале Слоноваче. Сити ће у овом случају бити на губитку, јер је Бонија довео за преко 30.000.000 пре две године из Свонсија.

Мангала, тренутно на позајмици у Валенсији, и Насри, који игра стандардно за Севиљу, процењени су у клубу на 28.000.000, односно 25.000.000 евра. Обојица имају још две године уговора пред собом, али из Валенсије и Севиље стижу информације да су ти клубови расположени да их "преведу" трајно у своје редове. Истина, ако им се не буде журило Грађани би могли да добију и више лове за Насрија који је импресионирао у дресу Севиље, што се не може рећи рецимо за Мангалу, који и даље неким чудом држи високу цену.

Џејсон Денајер (21), који наступа на позајмици у Сандерленду, а има уговор са Ситијем до 2020. године могао би да оде из клуба за око 12.000.000 евра. Компани би могао да буде продат за отприлике исто колико су га платили Хамбургу својевремено (8.000.000), док Фернанда који има још годину дана уговора неће пустити за мање од 14.000.000 евра.

Голман Клаудио Браво ће бити на трансфер листи само ако Сити нађе новог чувара мреже током лета, а слично је и са српским репрезентативцем Александром Коларовим којегГвардиола по свој прилици жели и седеће сезоне, као и Клишија, Забалету и Сању.

Нолита, с друге стране Пеп не жели у тиму наредне сезоне, након што се Шпанац није прилагодио од доласка из Селте за око 15.000.000 па се и са њим најављује растанак. Остали не морају да брину, Гвардиолина сеча их неће закачити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар