Analiza: Pepova letnja računica - sedmorica igrača = 123.000.000!

Katalonac sastavio listu prekobrojnih koji treba da mu napune kasu u narednom prelaznom roku.

Fudbal 04.04.2017 | 19:30
Analiza: Pepova letnja računica - sedmorica igrača = 123.000.000!
Mančester Siti i Pep Gvardiola spremaju se za veliku letnju reorganizaciju. Dva su cilja - da se rastereti ogroman platni budžet i da se istovremeno napuni kasa sa preko 120.000.000 evra, kako bi Katalonac imao povećani budžet za pojačanja.

Gvardiola je spreman da sasluša sve ponude klubova za Džoa Harta, Samira Nasrija, Elijakima Mangalu, Vilfrida Bonija, Džejsona Denajera, svu petoricu koji trenutno nastupaju na pozajmicama u drugim klubovima, a zahvaliće se i kapitenu Vensanu Kompaniju i Brazilcu Fernandu. 

Budućnost ostalih, poput Klaudija Brava, Aleksandra Kolarova ili Nolita, takođe će privući interesovanje klubova sa strane, ali se španski stručnjak sprema i za dovođenje novih imena, čak sedmorice novih, piše Telegraf.

Mančester Siti će napustiti desetak fudbalera kojima ističu ugovori ovog leta, dakle bez obeštećenja, a jedino žele da zadrže omladinskog reprezentativca Engleske Tosina Adarabija. Na Etihadu očekuju da od obeštećenja zarade, u zavisnosti gde prodaju igrače, preko 120.000.000 evra, mada će im problem biti i pitanje da li igrači sa velikim platama žele da menjaju sredinu.

Ukupan budžet za pojačanja Gvardiole zavisiće od prodatih fudbalera, pa će leto doneti velike promene u Mančesteru.

Siti je na primer spreman da dozvoli Džou Hartu da ode za manju svotu ukoliko izabere inostranstvo pre redova nekog premijerligaša. Ako golman koji brani za Torino (ima ugovor sa Građanima do 2019) odluči da ostane na Ostrvu može da ide za 22.000.000 evra.  

Slična je situacija i sa Bonijem koji ima klauzulu za odlazak u Kinu (20.000.000 evra). Pošto je ta opcija propala u februaru Gvardiola se sprema da prihvati znatno manje novca, oko 14.000.000 kako bi prodao reprezentativca Obale Slonovače. Siti će u ovom slučaju biti na gubitku, jer je Bonija doveo za preko 30.000.000 pre dve godine iz Svonsija.

Mangala, trenutno na pozajmici u Valensiji, i Nasri, koji igra standardno za Sevilju, procenjeni su u klubu na 28.000.000, odnosno 25.000.000 evra. Obojica imaju još dve godine ugovora pred sobom, ali iz Valensije i Sevilje stižu informacije da su ti klubovi raspoloženi da ih "prevedu" trajno u svoje redove. Istina, ako im se ne bude žurilo Građani bi mogli da dobiju i više love za Nasrija koji je impresionirao u dresu Sevilje, što se ne može reći recimo za Mangalu, koji i dalje nekim čudom drži visoku cenu.

Džejson Denajer (21), koji nastupa na pozajmici u Sanderlendu, a ima ugovor sa Sitijem do 2020. godine mogao bi da ode iz kluba za oko 12.000.000 evra. Kompani bi mogao da bude prodat za otprilike isto koliko su ga platili Hamburgu svojevremeno (8.000.000), dok Fernanda koji ima još godinu dana ugovora neće pustiti za manje od 14.000.000 evra.

Golman Klaudio Bravo će biti na transfer listi samo ako Siti nađe novog čuvara mreže tokom leta, a slično je i sa srpskim reprezentativcem Aleksandrom Kolarovim kojegGvardiola po svoj prilici želi i sedeće sezone, kao i Klišija, Zabaletu i Sanju.

Nolita, s druge strane Pep ne želi u timu naredne sezone, nakon što se Španac nije prilagodio od dolaska iz Selte za oko 15.000.000 pa se i sa njim najavljuje rastanak. Ostali ne moraju da brinu, Gvardiolina seča ih neće zakačiti.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar