Званичници ЕУ са руским народом

Европски званичници упутили су поруке подршке руском народу након терористичког напада у метроу у Ст. Петерсбургу у којем је погинуло најмање десет особа, јављају агенције.

Свијет 03.04.2017 | 20:15
Званичници ЕУ са руским народом
Висока представница Европске уније за спољну политику и сигурност Федерика Могерини поручила је да су мисли свих министара спољних послова земаља чланица ЕУ-а са народом Русије.

"Пратимо вијести из Ст. Петерсбурга, заједно са свим министрима спољних послова ЕУ-а. Наше мисли су са народом Русије", навела је Могерини на свом Тwиттер профилу.

Најмање десет особа је погинуло, а 50 особа је рањено у двије снажне експлозије које су се данас догодила у двије метро станице у центру руског Ст. Петерсбурга.

Прва експлозија се догодила у возу на метро станици Сеннаyа Плосхцхад у центру другог по величини града у Русији. Експлодирала је непозната направа у вратима воза. Друга експлозија догодила се недуго затим на станици Технолошког института.

Позивајући се на полицијске изворе, руска новинска агенција ТАСС јавља да је у првој експлозији погинуло најмање десет особа.

У подземној жељезници су велике количине дима, а полиција је затворила седам метро станица у граду и евакуисала људе.

Портпарол регионалног уреда руског министра за ванредне ситуације је саопштио како су надлежне екипе на терену и како врше увиђаје и истрагу.

У Ст. Петерсбургу се данас налази и руски предсједник Владимир Путин који се тамо састао са бјелоруским колегом Александром Лукашенком.

Руско државно тужилаштво саопштило је да је експлозија у метроу у Ст. Петерсбугу “терористички напад“ и да је покренута опсежна истрага о том случају.

(Агенције)


Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фујјјј

03.04.2017 19:10

Какав цинизам !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ комуниста

03.04.2017 19:36

А како ти знаш да је цинизам.Мислиш да су сви болесни као ти Воја,Баја и остали ,,мрсомуди".

Name

Рус

03.04.2017 19:39

Немојте мајке ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циабиамиа

03.04.2017 19:53

Они и даље нека сматрају Русе главном претњом шташ тако арабија тражи од америке а америка од еу преко ната.

ОДГОВОРИТЕ