Zvaničnici EU sa ruskim narodom

Evropski zvaničnici uputili su poruke podrške ruskom narodu nakon terorističkog napada u metrou u St. Petersburgu u kojem je poginulo najmanje deset osoba, javljaju agencije.

Svijet 03.04.2017 | 20:15
Zvaničnici EU sa ruskim narodom
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i sigurnost Federika Mogerini poručila je da su misli svih ministara spoljnih poslova zemalja članica EU-a sa narodom Rusije.

"Pratimo vijesti iz St. Petersburga, zajedno sa svim ministrima spoljnih poslova EU-a. Naše misli su sa narodom Rusije", navela je Mogerini na svom Twitter profilu.

Najmanje deset osoba je poginulo, a 50 osoba je ranjeno u dvije snažne eksplozije koje su se danas dogodila u dvije metro stanice u centru ruskog St. Petersburga.

Prva eksplozija se dogodila u vozu na metro stanici Sennaya Ploshchad u centru drugog po veličini grada u Rusiji. Eksplodirala je nepoznata naprava u vratima voza. Druga eksplozija dogodila se nedugo zatim na stanici Tehnološkog instituta.

Pozivajući se na policijske izvore, ruska novinska agencija TASS javlja da je u prvoj eksploziji poginulo najmanje deset osoba.

U podzemnoj željeznici su velike količine dima, a policija je zatvorila sedam metro stanica u gradu i evakuisala ljude.

Portparol regionalnog ureda ruskog ministra za vanredne situacije je saopštio kako su nadležne ekipe na terenu i kako vrše uviđaje i istragu.

U St. Petersburgu se danas nalazi i ruski predsjednik Vladimir Putin koji se tamo sastao sa bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Rusko državno tužilaštvo saopštilo je da je eksplozija u metrou u St. Petersbugu “teroristički napad“ i da je pokrenuta opsežna istraga o tom slučaju.

(Agencije)


Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Fujjjj

03.04.2017 19:10

Kakav cinizam !!!!!

ODGOVORITE
Name

BL komunista

03.04.2017 19:36

A kako ti znaš da je cinizam.Misliš da su svi bolesni kao ti Voja,Baja i ostali ,,mrsomudi".

Name

Rus

03.04.2017 19:39

Nemojte majke ti.

ODGOVORITE
Name

Ciabiamia

03.04.2017 19:53

Oni i dalje neka smatraju Ruse glavnom pretnjom štaš tako arabija traži od amerike a amerika od eu preko nata.

ODGOVORITE