СДС неће 'трошити енергију' на СНСД

У Српској демократској странци (СДС) не виде разлог зашто би разговарали с представницима Савеза независних социјалдемократа (СНСД) о измјенама закона о акцизама, које би требало да се разматрају 5. априла на сједници Представничког дома парламента БиХ.

Република Српска 03.04.2017 | 19:00
СДС неће 'трошити енергију' на СНСД
- О акцизама и закону о осигурању депозита немамо шта да разговарамо с лидером СНСД-а Милорадом Додиком и ту смо књигу затворили, категоричан је лидер СДС-а Вукота Говедарица.

Подсјетивши да су из СНСД-а истицали да неће доћи на сједницу Представничког дома 5.априла , те да, како каже, не желе да „деблокирају“ Дом народа парламента БиХ, Говедарица је рекао да стога нема потребе да „троше енергију" о питању поменутих закона.

Пристаће, каже, на разговор с Додиком „када покаже знак добре воље - склони своју политичку 'шапу' с Јавног сервиса РС.

- На тај начин би показао добру вољу да можемо да разговарамо у једном демократском амбијенту - додао је лидер СДС-а истичући да је деполитизација РТРС-а услов "да једног дана разговарају о многобројним проблемима у РС-у“.

Претходно је данас предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао да посланици ове странке, из већ познатог разлога, неће присуствовати хитној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ  5. априла, на којој би требало да се разматрају измјене закона о акцизама.

- Желимо да видимо одговорност оних који су преузели обавезе. Знамо да имају озбиљне разговоре са странцима и до мене је дошла прича да би СДС гласао када би и СНСД гласао. За разлику од њих, ми не морамо никоме давати никаква обећања, али ако мисле да је то тако потребно могли бисмо да разговарамо - истакао је Додик и додао да не мора он да сазива састанак, већ да могу и представници СДС-а.

Усвајање измјена Закона о акцизама увјет је за наставак кредитног аранжмана БиХ с Међународним монетарним фондом.

(Фена)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

007

03.04.2017 17:52

На Вама су две варијанте:или гласати за или гласати против.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

03.04.2017 18:09

Не треба гласати.мање ће Дода да ода по Београду и да лети хеликоптером до својих Лакташа.

Name

Да да

03.04.2017 18:23

Само га игноре, цовјек који нема ни образа ни карактера!!! А синоц кад сам га видио иза Вуцица !!! јасно је сваком ко има грам мозга о каквом преваранту и лицемјеру се ради...Али мислим да му се политички крај ближи, јер је прочитан од сваког нормалног цовјека, Вуциц прица само о економији, о новим радним мјестима, о привлачењу инвеститора...а о цему он ??? Само како це подици кредит и задужити насу дијецу која нам масовно одлазе, али мислим да це и Вуциц видјети са ким има посла, а мораце му ледја окренути и због санкција под којима се налази, само се сјетите ста је говорио за Попласена кад му је медјународна заједница увела санкције.

Name

Луис

03.04.2017 19:47

Они су само ту да гласају на штету РС а, ако има и једна марка за Владу они су против

Name

Соко Сињи

04.04.2017 05:15

Додо иде у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бумбар

04.04.2017 05:46

Касно. Игра је заврсена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бумбар

04.04.2017 12:01

Професорицу боли рука од потписивања кредита,главоња не потписује ништа није он наиван.Теско њој кад све дођје на наплату,неби јој био у кожи.

Name

Недјо Паравац

04.04.2017 11:58

Не дајте им да се више задузују,па макар и гладовали.Ови на власти пристају на све само дај паре,а и праунуци неће моћи мирно спавати од оволиких дугова.Кредит за кредитом и тако се влада ,нико ништа не ради,омладина одлази вани и шта ће бити с нама? Главоњи се мора реци доста,задузуј своју породици а не све нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изудин

04.04.2017 12:03

Додо волимо те ко Бајро матер.

ОДГОВОРИТЕ