SDS neće 'trošiti energiju' na SNSD

U Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) ne vide razlog zašto bi razgovarali s predstavnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) o izmjenama zakona o akcizama, koje bi trebalo da se razmatraju 5. aprila na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Republika Srpska 03.04.2017 | 19:00
SDS neće 'trošiti energiju' na SNSD
- O akcizama i zakonu o osiguranju depozita nemamo šta da razgovaramo s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i tu smo knjigu zatvorili, kategoričan je lider SDS-a Vukota Govedarica.

Podsjetivši da su iz SNSD-a isticali da neće doći na sjednicu Predstavničkog doma 5.aprila , te da, kako kaže, ne žele da „deblokiraju“ Dom naroda parlamenta BiH, Govedarica je rekao da stoga nema potrebe da „troše energiju" o pitanju pomenutih zakona.

Pristaće, kaže, na razgovor s Dodikom „kada pokaže znak dobre volje - skloni svoju političku 'šapu' s Javnog servisa RS.

- Na taj način bi pokazao dobru volju da možemo da razgovaramo u jednom demokratskom ambijentu - dodao je lider SDS-a ističući da je depolitizacija RTRS-a uslov "da jednog dana razgovaraju o mnogobrojnim problemima u RS-u“.

Prethodno je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao da poslanici ove stranke, iz već poznatog razloga, neće prisustvovati hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH  5. aprila, na kojoj bi trebalo da se razmatraju izmjene zakona o akcizama.

- Želimo da vidimo odgovornost onih koji su preuzeli obaveze. Znamo da imaju ozbiljne razgovore sa strancima i do mene je došla priča da bi SDS glasao kada bi i SNSD glasao. Za razliku od njih, mi ne moramo nikome davati nikakva obećanja, ali ako misle da je to tako potrebno mogli bismo da razgovaramo - istakao je Dodik i dodao da ne mora on da saziva sastanak, već da mogu i predstavnici SDS-a.

Usvajanje izmjena Zakona o akcizama uvjet je za nastavak kreditnog aranžmana BiH s Međunarodnim monetarnim fondom.

(Fena)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

007

03.04.2017 17:52

Na Vama su dve varijante:ili glasati za ili glasati protiv.

ODGOVORITE
Name

J

03.04.2017 18:09

Ne treba glasati.manje će Doda da oda po Beogradu i da leti helikopterom do svojih Laktaša.

Name

Da da

03.04.2017 18:23

Samo ga ignore, covjek koji nema ni obraza ni karaktera!!! A sinoc kad sam ga vidio iza Vucica !!! jasno je svakom ko ima gram mozga o kakvom prevarantu i licemjeru se radi...Ali mislim da mu se politički kraj bliži, jer je pročitan od svakog normalnog covjeka, Vucic prica samo o ekonomiji, o novim radnim mjestima, o privlačenju investitora...a o cemu on ??? Samo kako ce podici kredit i zadužiti nasu dijecu koja nam masovno odlaze, ali mislim da ce i Vucic vidjeti sa kim ima posla, a morace mu ledja okrenuti i zbog sankcija pod kojima se nalazi, samo se sjetite sta je govorio za Poplasena kad mu je medjunarodna zajednica uvela sankcije.

Name

Luis

03.04.2017 19:47

Oni su samo tu da glasaju na štetu RS a, ako ima i jedna marka za Vladu oni su protiv

Name

Soko Sinji

04.04.2017 05:15

Dodo ide u zaborav.

ODGOVORITE
Name

Bumbar

04.04.2017 05:46

Kasno. Igra je zavrsena.

ODGOVORITE
Name

Bumbar

04.04.2017 12:01

Profesoricu boli ruka od potpisivanja kredita,glavonja ne potpisuje ništa nije on naivan.Tesko njoj kad sve dođje na naplatu,nebi joj bio u koži.

Name

Nedjo Paravac

04.04.2017 11:58

Ne dajte im da se više zaduzuju,pa makar i gladovali.Ovi na vlasti pristaju na sve samo daj pare,a i praunuci neće moći mirno spavati od ovolikih dugova.Kredit za kreditom i tako se vlada ,niko ništa ne radi,omladina odlazi vani i šta će biti s nama? Glavonji se mora reci dosta,zaduzuj svoju porodici a ne sve nas.

ODGOVORITE
Name

Izudin

04.04.2017 12:03

Dodo volimo te ko Bajro mater.

ODGOVORITE