Паклени финиш у 29 шампионата! Србија у срцу жестоких борби за титулу!

Погледајте како изгледају шампионске битке у првенствима широм Старог континента.

Фудбал 07.04.2017 | 00:00
Паклени финиш у 29 шампионата! Србија у срцу жестоких борби за титулу!
Шампионати широм Европе улазе у паклену завршницу, а у чак 29 националних првенстава борба за титулу првака државе још увек није решена. Међу њима је и Србија, где ће се врло вероватно до самог краја водити жестока битка између вечитих ривала Црвене звезде и Партизана.

Када се каже да је не извесно, рачуна се да разлика између првопласираног и другопласираног није већа од шест бодова. Тако се на овој листи налазе и такозване "лиге петице", али и шампионати из фудбалски неразвијених земаља.

Најдраматичније је у Албанији и Јерменији, где су првопласирани и другопласирани тимови уједначени. У Албанији су то Кукеши и Партизани (по 55 бодова), а у Јерменији Гандзасар и Алашкерт (по 39), а у оба првенства је до краја остало девет бодова. У Пољској је разлика између Јагјелоније и Легије један бод, баш као и у Босни и Херцеговини (Зрињски и Жељезничар), Чешкој (Плзењ и Славија Праг), Португалија (Бенфика и Порто), Гибралтару (Линколн и Еуропа), Луксембург (Диделанж и Диферданж).

Два бода размака деле Реал Мадрид и Барселону у шпанској Примери, док је највећа разлика (шест бодова) међу најнеизвеснијим шампионатима у Европи тренутно у Македонији (Вардар и Шкендија), Италији (Јувентус и Рома) и Грчкој (Олимпијакос и Паниониос).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар