Pakleni finiš u 29 šampionata! Srbija u srcu žestokih borbi za titulu!

Pogledajte kako izgledaju šampionske bitke u prvenstvima širom Starog kontinenta.

Fudbal 07.04.2017 | 00:00
Pakleni finiš u 29 šampionata! Srbija u srcu žestokih borbi za titulu!
Šampionati širom Evrope ulaze u paklenu završnicu, a u čak 29 nacionalnih prvenstava borba za titulu prvaka države još uvek nije rešena. Među njima je i Srbija, gde će se vrlo verovatno do samog kraja voditi žestoka bitka između večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Kada se kaže da je ne izvesno, računa se da razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog nije veća od šest bodova. Tako se na ovoj listi nalaze i takozvane "lige petice", ali i šampionati iz fudbalski nerazvijenih zemalja.

Najdramatičnije je u Albaniji i Jermeniji, gde su prvoplasirani i drugoplasirani timovi ujednačeni. U Albaniji su to Kukeši i Partizani (po 55 bodova), a u Jermeniji Gandzasar i Alaškert (po 39), a u oba prvenstva je do kraja ostalo devet bodova. U Poljskoj je razlika između Jagjelonije i Legije jedan bod, baš kao i u Bosni i Hercegovini (Zrinjski i Željezničar), Češkoj (Plzenj i Slavija Prag), Portugalija (Benfika i Porto), Gibraltaru (Linkoln i Europa), Luksemburg (Didelanž i Diferdanž).

Dva boda razmaka dele Real Madrid i Barselonu u španskoj Primeri, dok je najveća razlika (šest bodova) među najneizvesnijim šampionatima u Evropi trenutno u Makedoniji (Vardar i Škendija), Italiji (Juventus i Roma) i Grčkoj (Olimpijakos i Panionios).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar