Радоњић о "мајсторици": Имали смо овакве моменте!

"Морамо бити бољи од Будућности. То би требало да буде наша основна предност", порука је тренера Звезде уочи "мајсторице" полуфинала АБА плеј-офа.

Кошарка 04.04.2017 | 10:15
Радоњић о "мајсторици": Имали смо овакве моменте!
Црвена звезда мтс спремна и без Стефана Јовића улази у недељу одлуке, коју ће почети "мајсторицом" против Будућности, са пласманом у финале АБА лиге као коначним улогом.

Екипа Дејана Радоњића није искористила прву "меч лопту" за пролаз, јер је Будућност славила у другој утакмици и вратила серију у Београд. Стога, одлука ће пасти у "Железнику", где ће српски и црногорски шампион одиграти четврти међусобни меч у размаку од три недеље.

"Будућност је у таквом ритму да из недеље у недељу игра против Звезде, што им омогућава да могу и да се одморе и припреме за дуеле против нас. Будућност је у прошлом дуелу показала квалитет, чврстом и добром игром, као и добром реакцијом на одлазак Маркуса Вилијамса успели су да нас савладају. Морамо да добром игром дођемо до победе, да будемо значајно квалитетнији у одређеним сегментима у односу на прошли дуел и да добром и одговорном и сконцентрисаном игром дођемо до победе и уласка у финале. Свесни смо да неће бити лако, јер је Будућност мотивисана и поребно је да будемо на висини задатка свих 40 минута", рекао је у најави утакмице тренер Звезде.

На конференцији за новинаре на Малом Калемегдану, он је рекао да очекује амбијент који ће бити подршка тиму, као и да се нада позитивној реакцији своје екипе на подршку.

Упитан за бољи нападачки наступ својих играча против Уникса после три утакмице са малим бројем погодака (Олимпијакос, Барселона и Будућност), Радоњић је рекао и дај учинак посматра из другачијег угла.

"На то гледам другачије и мислим да је мањи број постигнутих поена производ нечег другог и то се показало, јер је немогуће да у два дана дође до такве трансформације. Задовољан сам, наравно, што смо победили Уникс, добром игром и што смо се показали пред Европом на начин на који се показујемо целе сезоне, али сутра је нова прилика и морамо да будемо много бољи, и не само нападачки, већ и дефанзивно. Имали смо у Подгорици проблем са офанзивним скоком противника, одбраном од пикенрола и побољшање на том плану донеће могућност бољег напада, али генерално мишљења сам да је меч против Уникса свакако нешто што доноси повећање самопоуздања и то није спорно. То није кључно, али боље што је тако", додао је Радоњић.

У каквом је физичком стању Звезда после скоро недељу дана боравка у Београду?

"Боље него пред меч у Подгорици", рекао је Радоњић.

Како Звездин тим дочекује недељу одлуке из менталног угла?

"Велики број играча одиграо је много битних утакмица и свесни смо важности и имали смо много ситуација када је било овако. Уосталом и кад играш за Звезду, увек је велика важност... Треба да одиграмо добро и то ће бити кључна ствар. Кључно је да будемо бољи од Будућности и екипа са кошаркашког аспекта треба да уради потребно".

На питање о одсуству Стефана Јовића, који ће се у Немачкој до 10. априла лечити од повреде леђа, Радоњић каже да квалитет "попуњавања" његовог места мери резултатима.

"Та проблематика са Јовићем траје дуже време. То гледам другачије и више од два месеца. Неколико пута смо имали моменте кад је покушавао да буде спреман да игра, да изађе из повреде, тако да имамо различите ситуације. Није ту са нама, идемо са овим тимом да гурамо до момента када будемо њега опет имали у тиму... Задовољство том ситуацијом мерим резултатима". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар