Radonjić o "majstorici": Imali smo ovakve momente!

"Moramo biti bolji od Budućnosti. To bi trebalo da bude naša osnovna prednost", poruka je trenera Zvezde uoči "majstorice" polufinala ABA plej-ofa.

Košarka 04.04.2017 | 10:15
Radonjić o "majstorici": Imali smo ovakve momente!
Crvena zvezda mts spremna i bez Stefana Jovića ulazi u nedelju odluke, koju će početi "majstoricom" protiv Budućnosti, sa plasmanom u finale ABA lige kao konačnim ulogom.

Ekipa Dejana Radonjića nije iskoristila prvu "meč loptu" za prolaz, jer je Budućnost slavila u drugoj utakmici i vratila seriju u Beograd. Stoga, odluka će pasti u "Železniku", gde će srpski i crnogorski šampion odigrati četvrti međusobni meč u razmaku od tri nedelje.

"Budućnost je u takvom ritmu da iz nedelje u nedelju igra protiv Zvezde, što im omogućava da mogu i da se odmore i pripreme za duele protiv nas. Budućnost je u prošlom duelu pokazala kvalitet, čvrstom i dobrom igrom, kao i dobrom reakcijom na odlazak Markusa Vilijamsa uspeli su da nas savladaju. Moramo da dobrom igrom dođemo do pobede, da budemo značajno kvalitetniji u određenim segmentima u odnosu na prošli duel i da dobrom i odgovornom i skoncentrisanom igrom dođemo do pobede i ulaska u finale. Svesni smo da neće biti lako, jer je Budućnost motivisana i porebno je da budemo na visini zadatka svih 40 minuta", rekao je u najavi utakmice trener Zvezde.

Na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu, on je rekao da očekuje ambijent koji će biti podrška timu, kao i da se nada pozitivnoj reakciji svoje ekipe na podršku.

Upitan za bolji napadački nastup svojih igrača protiv Uniksa posle tri utakmice sa malim brojem pogodaka (Olimpijakos, Barselona i Budućnost), Radonjić je rekao i daj učinak posmatra iz drugačijeg ugla.

"Na to gledam drugačije i mislim da je manji broj postignutih poena proizvod nečeg drugog i to se pokazalo, jer je nemoguće da u dva dana dođe do takve transformacije. Zadovoljan sam, naravno, što smo pobedili Uniks, dobrom igrom i što smo se pokazali pred Evropom na način na koji se pokazujemo cele sezone, ali sutra je nova prilika i moramo da budemo mnogo bolji, i ne samo napadački, već i defanzivno. Imali smo u Podgorici problem sa ofanzivnim skokom protivnika, odbranom od pikenrola i poboljšanje na tom planu doneće mogućnost boljeg napada, ali generalno mišljenja sam da je meč protiv Uniksa svakako nešto što donosi povećanje samopouzdanja i to nije sporno. To nije ključno, ali bolje što je tako", dodao je Radonjić.

U kakvom je fizičkom stanju Zvezda posle skoro nedelju dana boravka u Beogradu?

"Bolje nego pred meč u Podgorici", rekao je Radonjić.

Kako Zvezdin tim dočekuje nedelju odluke iz mentalnog ugla?

"Veliki broj igrača odigrao je mnogo bitnih utakmica i svesni smo važnosti i imali smo mnogo situacija kada je bilo ovako. Uostalom i kad igraš za Zvezdu, uvek je velika važnost... Treba da odigramo dobro i to će biti ključna stvar. Ključno je da budemo bolji od Budućnosti i ekipa sa košarkaškog aspekta treba da uradi potrebno".

Na pitanje o odsustvu Stefana Jovića, koji će se u Nemačkoj do 10. aprila lečiti od povrede leđa, Radonjić kaže da kvalitet "popunjavanja" njegovog mesta meri rezultatima.

"Ta problematika sa Jovićem traje duže vreme. To gledam drugačije i više od dva meseca. Nekoliko puta smo imali momente kad je pokušavao da bude spreman da igra, da izađe iz povrede, tako da imamo različite situacije. Nije tu sa nama, idemo sa ovim timom da guramo do momenta kada budemo njega opet imali u timu... Zadovoljstvo tom situacijom merim rezultatima". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar