Кинези задовољни Шаровићем

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас са замјеником министра пољопривреде Народне Републике Кине Ћу Донгјуом о побољшању сарадње у области енергетике, пољопривреде и туризма.

Босна и Херцеговина 03.04.2017 | 15:55
Кинези задовољни Шаровићем
На састанку је договорено да двије земље потпишу споразуме о пољопривреди и ветеринарству, који би омогућили да БиХ достигне потребне стандарде за извоз хране животињског поријекла на кинеско тржиште.

Посебан интерес у сарадњи са Кином БиХ види у туризму. Само прошле године више од 130 милиона Кинеза путовало је у иностранство, а ове године значај број њих посјетиће Западни Балкан, јер се ускоро отвара директна авио-линија Београд-Пекинг.

"У том смислу ми већ чинимо конкретне кораке. Министар спојних послова Игор Црнадак инцирао је за визну либерализацију. Намјера је да кинески туристи који посјећују регију без виза, могу да путују Западним Балканом у оквиру туристичких тура кроз Србију, БиХ, Хрватску и Црну Гору", истиче министар Шаровић.

Замјеник министра пољопривреде Народне Републике Кине Ћу Донгју каже да ће у Босну и Херцеговину и Сарајево долазити све више кинеских туриста и то из неколико разлога.

"Први је филм `Валтер брани Сарајево` који је у Кини изузетно популаран. Ваша предност је и мултиетничка култура и обичаји, затим богата трпеза и природне љепоте. За нас је изузетно важно и то што су ваши народи срдачни и гостољубиви", каже Донгју.

Кинески званичник истакао је и велику улогу министра Шаровића у сарадњи БиХ и Кине. Осим његових стручних квалитета, Кинезима се допао и визуелно.

Ћу Донгју није штедио комплименте на рачун Шаровића: "Господин Шаровић је веома шармантан и велики је џентлмен. Он је љепотан, најљепши је министар у БиХ. Ми смо били задивљени када смо га видјели."

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Љепотан

03.04.2017 14:44

Нек глуми онда Валтера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ружна Фата

03.04.2017 17:12

И ја ћу се након ових изјава заљубити у Мирка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кликер

03.04.2017 18:47

Па водите га у Кину.Нек вам тамо буде манекен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

04.04.2017 08:26

И шта је договорено, изградња чесме у Рогатици!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

04.04.2017 14:45

А тек Ескими?

ОДГОВОРИТЕ