АБА: Цедевита у финалу без Боутрајта и Араповића!

Кошаркаши Цедевите финалну серију плеј-офа АБА лиге започеће без повређеног Американца Рајана Боутрајта.  Араповић сигурно неће играти због тешке повреде, Боутрајт неће бити спреман за прву утакмицу серије, али - да ли ће Томас бити суспендован за две техничке у мечу са Партизаном?

Кошарка 04.04.2017 | 15:15
АБА: Цедевита у финалу без Боутрајта и Араповића!
Такође, Марко Араповић мора на операцију и за њега је сезона завршена.

Боутрајт и Араповић повређени су током мајсторице полуфинала против Партизана, коју је хрватски тим добио 87:78.

"Боутрајт има руптуру мишића задње ложе десне натколенице. Са терена ће избивати минимално десетак дана, а о тежини повреде и величини руптуре више ће се знати у уторак након детаљне дијагностике. Са друге стране, Араповић има руптуру пателарног лигамента левог колена што је једна од најтежих спортских повреда уопште. Цекамо детаљну дијагностику током дана, као и посебне оперативне додатке и лекове из Њемачке, па ћемо га оперисати. Опоравак ће трајати минимално шест месеци", изјавио је лекар Цедевите Томислав Церовечки, а преноси сајт АБА лиге.

У расправама са Луковићем, кошаркаш Цедевите добио је две техничке на једном мечу. Да ли то значи да ће бити суспендован са прве наредне утакмице?

Марко Томас добио је синоћ две техничке грешке на једној утакмици због свађа са Урошем Луковићем.

Прву, када је кажњен и Луковић, бек Цедевите зарадио је у 21. минуту при резултату 49:39, а другу када је време већ било истекло, у инциденту за који је у разговору са хрватским медијима окривио центра Партизана.

С обзиром на то да је друга техничка аутоматски била и искључујућа за Томаса многи су се запитали - да ли то према правилима АБА лиге значи и суспензију са прве наредне утакмице?

Одоговор је – НЕ!

Из канцеларије АБА лиге потврдили су Монду да Томаса не очекује забрана наступа у првој утакмици финалне серије у којој ће се Цедевита састати са победником меча Црвена звезда - Будућност, заказаног за уторак увече.

Тренер првака Хрватске Вељко Мршић имаће Томаса на располагању за серију која почиње 10. априла и у којој ће се за титулу и учешће у Евролиги наредне сезоне играти на три добијене утакмице.

За разлику од Томаса, несрећни Марко Араповић сигурно неће моћи да игра у финалној серији, али ни до краја сезоне, јер је у мајсторици са Партизаном зарадио тешку повреду пателарног лигамента левог колена и због тога ће морати да се опоравља најмање шест месеци.

Араповић је одмах из "Дворане спортова" превезен на Клинику за трауматологију у Загребу, где ће бити и оперисан када из Немачке буду стигли и неопходни лекови.

Цедевита је у истој утакмици изгубила и Рајана Боутрајта, који је у првом нападу на мечу, приликом продора и скок шута, доживео раптуру мишића задње ложе десне ноге и он, према ономе што је објављено на званичном сајту загребачког клуба, сигурно неће играти у првој утакмици серије, а за даље... показаће прегледи и резултати опоравка.

Финална серија плеј-офа АБА лиге почиње 10. априла, а Цедевита ће за титулу играти против бољег из мајсторице у којој се састају бранилац трофеја Црвена звезда и Будућност из Подгорице.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар