ABA: Cedevita u finalu bez Boutrajta i Arapovića!

Košarkaši Cedevite finalnu seriju plej-ofa ABA lige započeće bez povređenog Amerikanca Rajana Boutrajta.  Arapović sigurno neće igrati zbog teške povrede, Boutrajt neće biti spreman za prvu utakmicu serije, ali - da li će Tomas biti suspendovan za dve tehničke u meču sa Partizanom?

Košarka 04.04.2017 | 15:15
ABA: Cedevita u finalu bez Boutrajta i Arapovića!
Takođe, Marko Arapović mora na operaciju i za njega je sezona završena.

Boutrajt i Arapović povređeni su tokom majstorice polufinala protiv Partizana, koju je hrvatski tim dobio 87:78.

"Boutrajt ima rupturu mišića zadnje lože desne natkolenice. Sa terena će izbivati minimalno desetak dana, a o težini povrede i veličini rupture više će se znati u utorak nakon detaljne dijagnostike. Sa druge strane, Arapović ima rupturu patelarnog ligamenta levog kolena što je jedna od najtežih sportskih povreda uopšte. Cekamo detaljnu dijagnostiku tokom dana, kao i posebne operativne dodatke i lekove iz Njemačke, pa ćemo ga operisati. Oporavak će trajati minimalno šest meseci", izjavio je lekar Cedevite Tomislav Cerovečki, a prenosi sajt ABA lige.

U raspravama sa Lukovićem, košarkaš Cedevite dobio je dve tehničke na jednom meču. Da li to znači da će biti suspendovan sa prve naredne utakmice?

Marko Tomas dobio je sinoć dve tehničke greške na jednoj utakmici zbog svađa sa Urošem Lukovićem.

Prvu, kada je kažnjen i Luković, bek Cedevite zaradio je u 21. minutu pri rezultatu 49:39, a drugu kada je vreme već bilo isteklo, u incidentu za koji je u razgovoru sa hrvatskim medijima okrivio centra Partizana.

S obzirom na to da je druga tehnička automatski bila i isključujuća za Tomasa mnogi su se zapitali - da li to prema pravilima ABA lige znači i suspenziju sa prve naredne utakmice?

Odogovor je – NE!

Iz kancelarije ABA lige potvrdili su Mondu da Tomasa ne očekuje zabrana nastupa u prvoj utakmici finalne serije u kojoj će se Cedevita sastati sa pobednikom meča Crvena zvezda - Budućnost, zakazanog za utorak uveče.

Trener prvaka Hrvatske Veljko Mršić imaće Tomasa na raspolaganju za seriju koja počinje 10. aprila i u kojoj će se za titulu i učešće u Evroligi naredne sezone igrati na tri dobijene utakmice.

Za razliku od Tomasa, nesrećni Marko Arapović sigurno neće moći da igra u finalnoj seriji, ali ni do kraja sezone, jer je u majstorici sa Partizanom zaradio tešku povredu patelarnog ligamenta levog kolena i zbog toga će morati da se oporavlja najmanje šest meseci.

Arapović je odmah iz "Dvorane sportova" prevezen na Kliniku za traumatologiju u Zagrebu, gde će biti i operisan kada iz Nemačke budu stigli i neophodni lekovi.

Cedevita je u istoj utakmici izgubila i Rajana Boutrajta, koji je u prvom napadu na meču, prilikom prodora i skok šuta, doživeo rapturu mišića zadnje lože desne noge i on, prema onome što je objavljeno na zvaničnom sajtu zagrebačkog kluba, sigurno neće igrati u prvoj utakmici serije, a za dalje... pokazaće pregledi i rezultati oporavka.

Finalna serija plej-ofa ABA lige počinje 10. aprila, a Cedevita će za titulu igrati protiv boljeg iz majstorice u kojoj se sastaju branilac trofeja Crvena zvezda i Budućnost iz Podgorice.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar