Вујошевић: БиХ има облик срца, а срце тог срца је Сарајево...

Прочитајте емотивно писмо новог селектора "змајева" Душка Вујошевића љубитељима кошарке у Босни и Херцеговини.

Кошарка 03.04.2017 | 20:15
Вујошевић: БиХ има облик срца, а срце тог срца је Сарајево...
Због обавеза које Вујошевић има у француском Лиможу, ово је једина изјава за јавност до званичног представљања селектора и његовог стручног штаба у Сарајеву, пренио је сајт Кошаркашког савеза БиХ.

Саопштење преносимо у цјелости.

"Драги љубитељи кошарке у Босни и Херцеговини,

Жао ми је што у овом свечаном тренутку објављивања договора између КС БиХ и мене о преузимању селекторске дужности, нисам у могућности да будем са вама. Имам своје обавезе које хоћу да завршим, а радујем се нашем сусрету у Сарајеву.

Морам се огласити и након неких коментара по новинама и интернет порталима, а поводом моје одлуке да прихватим мјесто селектора кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина је важан дио мога живота, мога рада, мога бављења спортом. И нераскидив дио оних успомена, без којих би мој живот био сиромашнији.

Ако је допуштено да се послужим ријечима мога пријатеља Синана Гуџевића, Босна и Херцеговина на географској карти има облик срца. А срце тога срца је град Сарајево. Увијек сам са радошћу долазио у тај град - и када сам водио утакмице, и када нисам. А Сарајево је, по много чему, било један од најљепших градова за људске сусрете у Југославији. Јединственој и лијепој земљи у којој сам се родио и чији нестанак је за мене јако болан.

Репрезентацију Босне и Херцеговине преузимам са радошћу и са надом да ћу њену кошарку побољшати, тако да ће се екипа квалификовати за велика такмичења. Управо радост и нада су двије ствари које су пресудно водиле моју одлуку да се прихватим селекторског посла. За тај посао имам и квалификације и искуства. Све ћу учинити да екипу коју будем водио побољшам и такмичарски начиним стабилно побједничком.

Босна и Херцеговина има талентоване играче. Кошаркашки клуб Босна је у Сарајево донијела прву европску клупску титулу у Југославији. То је лијепо и рећи и чути, али имати то у виду за мене је велика обавеза. Ја ћу уложити све што знам и имам да кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине у витешком игрању побиједи сваку репрезентацију на кугли коју зовемо Земља.

Знам да у животу постоји реципроцитет љубави, мржње, ентузијазма и других страсти, па ја вјерујем да ће играчи препознати моју енергију и да ће се сви на исти начин одазвати позиву да играју за репрезентацију.

Захвалан сам Кошаркашком савезу Босне и Херцеговине што је одабрао мене за селектора. Ја ћу учинити све, да радом и резултатима обрадујем људе који су ме изабрали, али и да обрадујем све поклонике кошарке којима је Босна и Херцеговина драга.

У Босну и Херцеговину не долазим да представљам никога, до самога себе. На политичка опањкавања и олајавања нећу да се осврћем и ова моја изјава је посљедња по том питању", наведено је у саопштењу које је потписао Душко Вујошевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Босанац

03.04.2017 19:50

Хвала ти на лијепим ријецима и добро досао у БиХ , зелим ти пуно среце као селектору репрезентације Босне и Херцеговине ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

03.04.2017 20:22

За узврат, за такву захвалност, хајде помози ККБих па немој узети толике паре или уплати за неку хуману акцију. Ти као да си преспавао од 90 до данас или си цлан неког глумацког удрузења, имас смисла за то.

ОДГОВОРИТЕ