Vujošević: BiH ima oblik srca, a srce tog srca je Sarajevo...

Pročitajte emotivno pismo novog selektora "zmajeva" Duška Vujoševića ljubiteljima košarke u Bosni i Hercegovini.

Košarka 03.04.2017 | 20:15
Vujošević: BiH ima oblik srca, a srce tog srca je Sarajevo...
Zbog obaveza koje Vujošević ima u francuskom Limožu, ovo je jedina izjava za javnost do zvaničnog predstavljanja selektora i njegovog stručnog štaba u Sarajevu, prenio je sajt Košarkaškog saveza BiH.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Dragi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini,

Žao mi je što u ovom svečanom trenutku objavljivanja dogovora između KS BiH i mene o preuzimanju selektorske dužnosti, nisam u mogućnosti da budem sa vama. Imam svoje obaveze koje hoću da završim, a radujem se našem susretu u Sarajevu.

Moram se oglasiti i nakon nekih komentara po novinama i internet portalima, a povodom moje odluke da prihvatim mjesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je važan dio moga života, moga rada, moga bavljenja sportom. I neraskidiv dio onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji.

Ako je dopušteno da se poslužim riječima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam sa radošću dolazio u taj grad - i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzimam sa radošću i sa nadom da ću njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja. Upravo radost i nada su dvije stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobjedničkom.

Bosna i Hercegovina ima talentovane igrače. Košarkaški klub Bosna je u Sarajevo donijela prvu evropsku klupsku titulu u Jugoslaviji. To je lijepo i reći i čuti, ali imati to u vidu za mene je velika obaveza. Ja ću uložiti sve što znam i imam da košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u viteškom igranju pobijedi svaku reprezentaciju na kugli koju zovemo Zemlja.

Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, pa ja vjerujem da će igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju.

Zahvalan sam Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine što je odabrao mene za selektora. Ja ću učiniti sve, da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali, ali i da obradujem sve poklonike košarke kojima je Bosna i Hercegovina draga.

U Bosnu i Hercegovinu ne dolazim da predstavljam nikoga, do samoga sebe. Na politička opanjkavanja i olajavanja neću da se osvrćem i ova moja izjava je posljednja po tom pitanju", navedeno je u saopštenju koje je potpisao Duško Vujošević.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bosanac

03.04.2017 19:50

Hvala ti na lijepim rijecima i dobro dosao u BiH , zelim ti puno srece kao selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine ...

ODGOVORITE
Name

Brle

03.04.2017 20:22

Za uzvrat, za takvu zahvalnost, hajde pomozi KKBih pa nemoj uzeti tolike pare ili uplati za neku humanu akciju. Ti kao da si prespavao od 90 do danas ili si clan nekog glumackog udruzenja, imas smisla za to.

ODGOVORITE