Оснивањем странке спријечена превара

Већину чланова Изворне Српске чине чланови Изворне српске демократске странке, која је престала са радом због проблема насталих након што јој је одбијена овјера да учествује на локалним изборима прошле године.

Босна и Херцеговина 03.04.2017 | 12:21
Оснивањем странке спријечена превара
У Јединствени регистар политичких организација код Основног суда у Бањалуци уписана је нова политичка организација Изворна Српска, чији је предсједник Витомир Поповић.

Већину чланова Изворне Српске чине чланови Изворне Српске демократске странке, која је престала са радом због проблема насталих након што јој је одбијена овјера да учествује на локалним изборима прошле године.

Подсјетимо, Централна изборна комисија БиХ није овјерила Изворном СДС-у да изађе на локалне изборе у октобру прошле године, јер нису уписани у судски регистар као политичка странка. Одлуку Централне изборне комисије потврдио је и Апелациони суд БиХ.

Овим је спријечена једна превара, изрежирана у "кухињи СНСД" с циљем да нанесу штету Српској демократској странци на  локалним изборима. Патуљаста странка, Изворни СДС била је уз владајућу у Републици Српској, а имала је и медијску подршку режимских медија, који су је представљали као прави СДС.

Изворни СДС је настао од групе бивших чланова СДС-а. У њему се се нашли Славко Дуњић, Витомир Поповић, Тихомир Михајловић. Они су промијенили страначки дрес и покушали на превару да од некадашње странке узму и име и симболе.

“Циљеви дјеловања ове политичке организације су и смањење сиромаштва, солидарност, заштита права радника и лица са посебним потребама, равномјеран економски развој Српске, те улагање у образовање, културу и спорт, као и брига о породици и стратегија за младе, боље и јефтиније здравствене услуге, заштита животне средине, као и отвореност за међународну сарадњу”, саопштено је из Изворне Српске.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

03.04.2017 10:50

И ови лузери као Милорад Додик немог да схвате и прихвате да су ПРОШЛОСТ...да ово народу нетреба више јер сте једном показали ко сте и шта сте .

ОДГОВОРИТЕ
Name

неизворни

03.04.2017 10:53

Ево сав сам се најезио кад сам процитао циљеве и програм странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

03.04.2017 11:28

Цеститам, доктор правних наука је успио вец из другог пута правилно попунити обрасце за регистрацију. Какав ли тек успјех оцекује ову скупину образованих људи којима је требало пуних годину дана за регистровање странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

03.04.2017 13:16

Овај Крајишник је обер лопов не знам што не зове и бјелог андјела Калинића ако их баја види овако жедне за лоповијом узеће их одма за савјетнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

03.04.2017 13:16

Овај Крајишник је обер лопов незнам што не зове и бјелог андјела Калинића ако их баја види овако жедне за лоповијом узеће их одма за савјетнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

03.04.2017 16:41

Који болесници. Нема изворне без Радована и осталих из тог времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

05.04.2017 01:08

Долази ПОКРЕТ - ТРЕЋИ БЛОК, Његош Томић и млади људи Републике Српске!!! Које изворне старкеље!!!

ОДГОВОРИТЕ