Агенције: Убједљива побједа

Светске агенције су синоћ опширно известиле о убедљивој победи премијера Александра Вучића на председничким изборима у Србији, а италијанска АНСА истиче да су све анкете и пре избора давале премијеру европске оријентације изгледе за победу у првом кругу.

Србија 03.04.2017 | 09:00
Агенције: Убједљива побједа
Агенција Ројтерс прва је под ознаком хитно објавила, позивајући се на резултате Ипсоса, да је премијер "Александар Вучић убедљиво победио на председничким изборима у Србији са 55 одсто гласова", а под овом ознаком ту вест су убрзо објавили и амерички АП и француски АФП, као и руске новинске агенције.

Према подацима агенције Ипсос, на основу 92 одсто обрађених података, предсједнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић освојио је 55 одсто гласова.

На другом мјесту је Саша Јанковић, са 16,3 одсто гласова.

Слиједи Лука Максимовић са 9,4 одсто гласова, Вук Јеремић са 5,7 и Војислав Шешељ коме је глас дало 4,4 одсто бирача.

Бошко Обрадовић је освојио 2,3 посто гласова, Саша Радуловић 1,4 процента, Ненад Чанак 1,2 одсто, Александар Поповицј 1,1 одсто а Мирослав Паровић је добио мање од једног процента подршке.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миро

03.04.2017 07:34

-Господине, сликање гласачког листића је забрањено! -Знам, али морам некако доказати г. Вучићу да сам гласао за њега! -Разумијем ја Вас, господине Додик, али правила су правила!

ОДГОВОРИТЕ