Agencije: Ubjedljiva pobjeda

Svetske agencije su sinoć opširno izvestile o ubedljivoj pobedi premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji, a italijanska ANSA ističe da su sve ankete i pre izbora davale premijeru evropske orijentacije izglede za pobedu u prvom krugu.

Srbija 03.04.2017 | 09:00
Agencije: Ubjedljiva pobjeda
Agencija Rojters prva je pod oznakom hitno objavila, pozivajući se na rezultate Ipsosa, da je premijer "Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji sa 55 odsto glasova", a pod ovom oznakom tu vest su ubrzo objavili i američki AP i francuski AFP, kao i ruske novinske agencije.

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 92 odsto obrađenih podataka, predsjednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 55 odsto glasova.

Na drugom mjestu je Saša Janković, sa 16,3 odsto glasova.

Slijedi Luka Maksimović sa 9,4 odsto glasova, Vuk Jeremić sa 5,7 i Vojislav Šešelj kome je glas dalo 4,4 odsto birača.

Boško Obradović je osvojio 2,3 posto glasova, Saša Radulović 1,4 procenta, Nenad Čanak 1,2 odsto, Aleksandar Popovicj 1,1 odsto a Miroslav Parović je dobio manje od jednog procenta podrške.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miro

03.04.2017 07:34

-Gospodine, slikanje glasačkog listića je zabranjeno! -Znam, ali moram nekako dokazati g. Vučiću da sam glasao za njega! -Razumijem ja Vas, gospodine Dodik, ali pravila su pravila!

ODGOVORITE