У БиХ данас облачно са кишом

Сунчано време преовладаваће данас ујутро у Републици Српској и ФБиХ, а послеподне облачно и са кишом на југу.  

Босна и Херцеговина 03.04.2017 | 07:33
У БиХ данас облачно са кишом
Наоблачење са кишом и локалним пљусковима захватиће средином дана југ Херцеговине, а потом ће се ширити ка северу, док ће у осталим крајевима остати суво време.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 11, у вишим пределима од три степена Целзијусова, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Дневна температура ваздуха биће од 16 до 22, у вишим пределима од 14 степени Целзијусових.

Ветар слаб до умерен, североисточни, на југу Херцеговине јужни и југозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Сутра се очекује утицај хладног фронта са северозапада који ће донети освежење и пад температуре.

Биће промењиво, затим претежно облачно уз местимичну кишу и локалне пљускове са грмљавином, прво на северозападу и западу, а послеподне и у осталим крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од четири до осам, у вишим пределима од два степена Целзијусових.

Дневна температура ваздуха биће од 10 до 17, у вишим пределима од осам, на југу и североистоку до 21 степен Целзијусових.

У среду, 5. априла ујутро ће бити промењиво и претежно облачно уз местимичну кишу или пљускове углавном на северу и североистоку, а у осталим крајевима углавном суво.

Током дана очекују се наизменично сунчани и кишни интервали, а на југу су могући и пљускови са грмљавином. Јутарња температура ваздуха од пет до 10, у вишим пределима од три степена Целзијусових.

Дневна температура ваздуха од осам до 15, у вишим пределима од шест, на југу до 17 степени Целзијусових.

У четвртак, 6. априла биће претежно облачно и још свежије време са честом кишом која ће бити учесталија у првом делу дана.

У вишим планинама преко 1.500 надморске висине према вечери пролазно ће бити суснежице или снега. Јутарња температура ваздуха од четири до девет, у вишим пределима од два степена Целзијусових.

Дневна температура ваздуха биће од седам до 13, у вишим пределима од четири, на југу до 17 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар