U BiH danas oblačno sa kišom

Sunčano vreme preovladavaće danas ujutro u Republici Srpskoj i FBiH, a poslepodne oblačno i sa kišom na jugu.  

Bosna i Hercegovina 03.04.2017 | 07:33
U BiH danas oblačno sa kišom
Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima zahvatiće sredinom dana jug Hercegovine, a potom će se širiti ka severu, dok će u ostalim krajevima ostati suvo vreme.

Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predelima od tri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dnevna temperatura vazduha biće od 16 do 22, u višim predelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Vetar slab do umeren, severoistočni, na jugu Hercegovine južni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra se očekuje uticaj hladnog fronta sa severozapada koji će doneti osveženje i pad temperature.

Biće promenjivo, zatim pretežno oblačno uz mestimičnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, prvo na severozapadu i zapadu, a poslepodne i u ostalim krajevima.

Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do osam, u višim predelima od dva stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predelima od osam, na jugu i severoistoku do 21 stepen Celzijusovih.

U sredu, 5. aprila ujutro će biti promenjivo i pretežno oblačno uz mestimičnu kišu ili pljuskove uglavnom na severu i severoistoku, a u ostalim krajevima uglavnom suvo.

Tokom dana očekuju se naizmenično sunčani i kišni intervali, a na jugu su mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura vazduha od pet do 10, u višim predelima od tri stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 15, u višim predelima od šest, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 6. aprila biće pretežno oblačno i još svežije vreme sa čestom kišom koja će biti učestalija u prvom delu dana.

U višim planinama preko 1.500 nadmorske visine prema večeri prolazno će biti susnežice ili snega. Jutarnja temperatura vazduha od četiri do devet, u višim predelima od dva stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 13, u višim predelima od četiri, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar