ДК: Ђоковић и Зимоњић почели припреме за Шпанију!

Дејвис куп репрезентације Србије тренирала је у хали ‘Александар Николић’ и тако почела припреме за меч са Шпанијом.  Зимоњић: Добили смо бржи терен, што смо тражили! Селектор Дејвис куп тима Србије Ненад Зимоњић рекао је после тренинга у Београду да је најважније да тенисери спремни дочекају петак и дуел са Шпанијом.

Тенис 03.04.2017 | 12:15
ДК: Ђоковић и Зимоњић почели припреме за Шпанију!
Србија и Шпанија састају се у четвртфиналу Дејвис купа, од 7. до 9. априла.

Изабраници Ненада Зимоњића стартовали су припреме, а појавио се и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић који је у недељу допутовао у Београд.

Новак је после испадања са Мастерса у Индијан Велсу одлучио да прескочи Мајами због повреде лакта.

Ђоковићу и Зимоњићу требало би да се током недеље прикључе Виктор Троицки и Душан Лајовић.

Селектор Дејвис куп тима Шпаније Кончита Мартинес одлучила се за следећи тим – Пабло Карењо Буста (19. на АТП листи у синглу), Алберт Рамос Винољас (24), Марсел Гранољерс (41) и Марк Лопес (15. у дублу на АТП листи).

Селектор Дејвис куп тима Србије Ненад Зимоњић рекао је после тренинга у Београду да је најважније да тенисери спремни дочекају петак и дуел са Шпанијом.

"Ђоковић је допутовао из Монте Карла, а ја из Мајамија. Мислим да је тренинг био на задовољавајућем нивоу. Сам сам себе изненадио. Новаку треба јако мало времена да се прилагоди на услове. Добили смо и оно што смо тражили, мало бржи терен него онај у Нишу. Сада је најбитније да се спремимо и што спремније дочекамо петак", рекао је Зимоњић

Селектор је казао да су Виктор Троицки и Душан Лајовић тренирали раније заједно и да су се плански одмарали.

"Од понедељка крећемо са тренинзима два пута дневно. Тако ће бити до четвртка. (Шпанци) имају много играча, али на нама је да будемо спремни и да будемо у најјачем саставу. Ко ће играти за њих, то није толико битно. Сигурно је лакше што не долази (Рафаел) Надал, мада смо се ми надали да ће доћи, јер би то био спектакл, да наша публика уживо гледа Новака и њега", рекао је Зимоњић.

"Нама као репрезентацији је важно само да додјемо до три победе уз помоћ публике. Позивам све да додју и да нам помогну да се пласирамо у полуфинале. Ово је једна од ретких прилика да публика у Београду ужива у врхунском тенису. Ситуација је таква да нисмо сви у завидној форми што се тиче самопоуздања. Мислим да ће овде сваки дан тренинга подизати ниво, а самопоуздање се најбоље подиже уз победе. Подршка публике је јако битна, она као да нас носи на ледјима и тада се достижу нивои игре који се не достижу у нормалним ситуацијама", додао је Зимоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар