Евро је нож у ребрима Француза

Кандидат за француског предсједника Марин Ле Пен изјавила је данас на политичком митингу у граду Бордоу да је евро попут ножа у ребрима француског народа.

Свијет 02.04.2017 | 18:36
Евро је нож у ребрима Француза
Ле Пен, која је лидер странке крајње деснице Национални фронт, такође је на митингу истакла да би предстојећи избори за предсједника Француске могли означавати "промјену у цивилизацији".

"Налазимо се у милости валуте прилагођене Њемачкој, а не нашој економији. Евро је углавном нож заглављен у нашим ребрима како би морали да идемо тамо гдје други желе", каже Ле Пенова.

Она је нагласила да не жели да Француска буде отворена за све трговинске и људске протоке без икакве заштите и граница.

Ле Пенова напомиње да ће смањити миграцију, протјерати све илегалне мигранте и забранити одређена права која су доступна свим становницима Француске, укључујући бесплатно образовање.

Она је критиковала своја два главна противкандидата Емануела Макрона и Франсоа Филона указујући да припадају истом систему.

"Систем је у паници јер види да се људи буде", додала је Ле Пенова.

Према резултатима анкета, Ле Пенова ће остварити добре резултате у првом кругу предсједничких избора 23. априла, али и да ће изгубити у другом кругу 7. маја од Макрона.

Аналитичари подсјећају да велики број неодлучних гласача значи и да је исход избора непредвидив и да ће мотивација за излазак на гласање бити од кључне важности за главне кандидате.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоки

02.04.2017 16:40

Ко тебе слуса??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

03.04.2017 18:17

То је права госпођа , она зна ста французи требају "бојим се да су закаснили мало ,( око 50 година).

Name

родјо

02.04.2017 19:44

Занимљиво,наси подмецу ребра да се ноз стави ......!!!

ОДГОВОРИТЕ