Evro je nož u rebrima Francuza

Kandidat za francuskog predsjednika Marin Le Pen izjavila je danas na političkom mitingu u gradu Bordou da je evro poput noža u rebrima francuskog naroda.

Svijet 02.04.2017 | 18:36
Evro je nož u rebrima Francuza
Le Pen, koja je lider stranke krajnje desnice Nacionalni front, takođe je na mitingu istakla da bi predstojeći izbori za predsjednika Francuske mogli označavati "promjenu u civilizaciji".

"Nalazimo se u milosti valute prilagođene Njemačkoj, a ne našoj ekonomiji. Evro je uglavnom nož zaglavljen u našim rebrima kako bi morali da idemo tamo gdje drugi žele", kaže Le Penova.

Ona je naglasila da ne želi da Francuska bude otvorena za sve trgovinske i ljudske protoke bez ikakve zaštite i granica.

Le Penova napominje da će smanjiti migraciju, protjerati sve ilegalne migrante i zabraniti određena prava koja su dostupna svim stanovnicima Francuske, uključujući besplatno obrazovanje.

Ona je kritikovala svoja dva glavna protivkandidata Emanuela Makrona i Fransoa Filona ukazujući da pripadaju istom sistemu.

"Sistem je u panici jer vidi da se ljudi bude", dodala je Le Penova.

Prema rezultatima anketa, Le Penova će ostvariti dobre rezultate u prvom krugu predsjedničkih izbora 23. aprila, ali i da će izgubiti u drugom krugu 7. maja od Makrona.

Analitičari podsjećaju da veliki broj neodlučnih glasača znači i da je ishod izbora nepredvidiv i da će motivacija za izlazak na glasanje biti od ključne važnosti za glavne kandidate.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoki

02.04.2017 18:40

Ko tebe slusa??

ODGOVORITE
Name

Re.

03.04.2017 20:17

To je prava gospođa , ona zna sta francuzi trebaju "bojim se da su zakasnili malo ,( oko 50 godina).

Name

rodjo

02.04.2017 21:44

Zanimljivo,nasi podmecu rebra da se noz stavi ......!!!

ODGOVORITE