Оде Портланд на три побједе више, Денверу је потребно чудо!

Батлер је рођени победник! Ас Чикага донео победу над Атлантом са линије слободних бацања у последњим секундама - 106:104.

Кошарка 02.04.2017 | 10:15
Оде Портланд на три побједе више, Денверу је потребно чудо!
Портланд се не смирује! Девети тријумф у последњих десет мечева, односно шеста рецка у низу Трејлблејзерсима је дала повод за радост. Јер, сада је плеј-оф више него реална категорија. Лако одрађеним послом у сусрету са Финиксом (130:117) Портланд је искористио нови Денверов кикс и увећао разлику на три победе, шест мечева пре дефинитивног краја лигашког дела. 

Нагетсима ће сада бити потребно право чудо да надокнади велики заостатак, али је већ сада готово јасно да ће Никола Јокић и друштво морати још мало да порасту како би били у друштву најбољих. Ипак, треба скинути капу Нагетсима, а посебно српском центру, који је направио прави дар-мар широм САД и сада остаје оно велико питање - шта би било, кад би било - да је тренер Мајкл Мелоун раније схватио да је Јокић заправо човек око кога се све врти. 

Портланд није омела ни тешка повреда Јусуфа Нуркића, за кога је сезона вероватно завршена. 

Већ у уводним минутима меча било је јасно шта се Финиксу спрема у Мода Центру. Блејзерси су лако стигли до вођства од 24:6, што је приморало Ерла Вотсона да затражи два тајм-аута у првих пет минута како би своје играче дозвао памети. Портланд је растегао предност на огромних 25 кошева још у првом полувремену, али најмлађа петорка у историји НБА лиге није се предала све до последњег квартала.

На тек нешто мање од десет минута пре краја меча Санси су успели да стигну на само четири поена заостатка (99:95). Блејзерси су одговорили серијом 14:0 у само два минута и тако практично „затворили“ утакмицу.

Демијан Лилард је предводио Портландову чету са 31 кошем, од чега је чак 17 убацио у трећем периоду. Укључујући и фантастичну тројку, уз фаул. Томе је дописао и седам скокова и пет асистенција. 

Си Џеј Меколум је додао 29, а Еван Тарнер 18 поена. Ноа Вонлех завршио је утакмицу с другим дабл-даблом сезоне - 12 поена, 13 скокова. Финиксов једини расположени играч био је Девин Букер са 31 поеном и седам асистенција.

У Чикагу је било паклено, али су Булси ипак савладали Атланту и то с тесних 106:104. Човек одлуке био је Џими Батлер, који је постигао све најважније поене у завршним тренуцима сусрета, укључујући и два слободна бацања, на две секунде пре истека времена, којим је постављен коначни резултат. Фантастични, поливалентни кошаркаш био је врло расположен за игру, посебно у другом полувремену, када је убацио 25 од својих 33 поена. Ражон Рондо је имао укупно 25 поена, Дензел Валентин је додао 13, а Пол Ципзер 10 поена.

Овом победом Чикаго се изједначио с Индијаном и Мајамијем у борби за последње место у плеј-офу на Истоку. 

Додуше, тако мало недостајало је да Атланта ипак однесе велику победу. Шут вредан успеха промашио је Тим Хардавеј Џуниор и то за длаку, народски речено! На крају је имао 20 поена, док је најефикаснији био Денис Шредер са 29 кошева. Двајт Хаурад и Ерсан Иљасоваубацили су по 13 кошева.

Напето је било у завршници меча. Шредер је успео да погоди један тежак шут којим је донео Атланти вођство (104:102), на само 36 секунди пре последњег звука сирене. Али, Батлер је одговорио снажним двокораком, потом и слободним бацањима вредним победе.

Одлично вече победом није успео да крунише Никола Вучевић. Он је у Орландовом поразу од Бруклина (111:121) убележио нови дабл-дабл са 27 поена и 11 скокова.

НБА - РЕЗУЛТАТИ

ЛА Клиперс - ЛА Лејкерс 115:104
/Грифин 35 - Нваба 19/

Чикаго - Атланта 106:104
/Батлер 33 - Шредер 29/

Бруклин - Орландо 121:111
/Лопез 30 - Вучевић 27/

Минесота - Сакраменто 117:123
/Вигинс 32 - Хилд 22/

Портланд - Финикс 130:117
/Лилард 31 - Букер 31/

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Додо

02.04.2017 08:45

Јокић чудотворац покажи сад колико си добар

ОДГОВОРИТЕ