Ode Portland na tri pobjede više, Denveru je potrebno čudo!

Batler je rođeni pobednik! As Čikaga doneo pobedu nad Atlantom sa linije slobodnih bacanja u poslednjim sekundama - 106:104.

Košarka 02.04.2017 | 10:15
Ode Portland na tri pobjede više, Denveru je potrebno čudo!
Portland se ne smiruje! Deveti trijumf u poslednjih deset mečeva, odnosno šesta recka u nizu Trejlblejzersima je dala povod za radost. Jer, sada je plej-of više nego realna kategorija. Lako odrađenim poslom u susretu sa Finiksom (130:117) Portland je iskoristio novi Denverov kiks i uvećao razliku na tri pobede, šest mečeva pre definitivnog kraja ligaškog dela. 

Nagetsima će sada biti potrebno pravo čudo da nadoknadi veliki zaostatak, ali je već sada gotovo jasno da će Nikola Jokić i društvo morati još malo da porastu kako bi bili u društvu najboljih. Ipak, treba skinuti kapu Nagetsima, a posebno srpskom centru, koji je napravio pravi dar-mar širom SAD i sada ostaje ono veliko pitanje - šta bi bilo, kad bi bilo - da je trener Majkl Meloun ranije shvatio da je Jokić zapravo čovek oko koga se sve vrti. 

Portland nije omela ni teška povreda Jusufa Nurkića, za koga je sezona verovatno završena. 

Već u uvodnim minutima meča bilo je jasno šta se Finiksu sprema u Moda Centru. Blejzersi su lako stigli do vođstva od 24:6, što je primoralo Erla Votsona da zatraži dva tajm-auta u prvih pet minuta kako bi svoje igrače dozvao pameti. Portland je rastegao prednost na ogromnih 25 koševa još u prvom poluvremenu, ali najmlađa petorka u istoriji NBA lige nije se predala sve do poslednjeg kvartala.

Na tek nešto manje od deset minuta pre kraja meča Sansi su uspeli da stignu na samo četiri poena zaostatka (99:95). Blejzersi su odgovorili serijom 14:0 u samo dva minuta i tako praktično „zatvorili“ utakmicu.

Demijan Lilard je predvodio Portlandovu četu sa 31 košem, od čega je čak 17 ubacio u trećem periodu. Uključujući i fantastičnu trojku, uz faul. Tome je dopisao i sedam skokova i pet asistencija. 

Si Džej Mekolum je dodao 29, a Evan Tarner 18 poena. Noa Vonleh završio je utakmicu s drugim dabl-dablom sezone - 12 poena, 13 skokova. Finiksov jedini raspoloženi igrač bio je Devin Buker sa 31 poenom i sedam asistencija.

U Čikagu je bilo pakleno, ali su Bulsi ipak savladali Atlantu i to s tesnih 106:104. Čovek odluke bio je Džimi Batler, koji je postigao sve najvažnije poene u završnim trenucima susreta, uključujući i dva slobodna bacanja, na dve sekunde pre isteka vremena, kojim je postavljen konačni rezultat. Fantastični, polivalentni košarkaš bio je vrlo raspoložen za igru, posebno u drugom poluvremenu, kada je ubacio 25 od svojih 33 poena. Ražon Rondo je imao ukupno 25 poena, Denzel Valentin je dodao 13, a Pol Cipzer 10 poena.

Ovom pobedom Čikago se izjednačio s Indijanom i Majamijem u borbi za poslednje mesto u plej-ofu na Istoku. 

Doduše, tako malo nedostajalo je da Atlanta ipak odnese veliku pobedu. Šut vredan uspeha promašio je Tim Hardavej Džunior i to za dlaku, narodski rečeno! Na kraju je imao 20 poena, dok je najefikasniji bio Denis Šreder sa 29 koševa. Dvajt Haurad i Ersan Iljasovaubacili su po 13 koševa.

Napeto je bilo u završnici meča. Šreder je uspeo da pogodi jedan težak šut kojim je doneo Atlanti vođstvo (104:102), na samo 36 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Ali, Batler je odgovorio snažnim dvokorakom, potom i slobodnim bacanjima vrednim pobede.

Odlično veče pobedom nije uspeo da kruniše Nikola Vučević. On je u Orlandovom porazu od Bruklina (111:121) ubeležio novi dabl-dabl sa 27 poena i 11 skokova.

NBA - REZULTATI

LA Klipers - LA Lejkers 115:104
/Grifin 35 - Nvaba 19/

Čikago - Atlanta 106:104
/Batler 33 - Šreder 29/

Bruklin - Orlando 121:111
/Lopez 30 - Vučević 27/

Minesota - Sakramento 117:123
/Vigins 32 - Hild 22/

Portland - Finiks 130:117
/Lilard 31 - Buker 31/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dodo

02.04.2017 08:45

Jokić čudotvorac pokaži sad koliko si dobar

ODGOVORITE