Анализа - ЕЛ: Ко ће на кога у четвртфиналу?!

Чак 32 сценарија! Фенеру прети осмо место, Звезда може да буде испред. . .  Неке контуре плеј-офа се већ назиру.

Кошарка 03.04.2017 | 22:45
Анализа - ЕЛ: Ко ће на кога у четвртфиналу?!
Чека нас спектакуларна завршница лигашког дела Евролиге. Коло пре краја, седам тимова су обезбедили пласман у плеј-оф, а за последње место у доигравању конкуришу Дарушафака и Црвена звезда које ће у међусобном окршају одлучити о осмом учеснику нокаут фазе.

Оно што је сигурно пред последње коло наредне недеље је да је Реал први, ЦСКА други, а Олимпијакос трећи. Све остало је отворено.

Панатинаикос у својим рукама држи четврто место и осигураће га ако победи отписани Макаби у Тел Авиву. Чак и ако не победи, али у том случају мора да се нада поразу Басконије од Жалгириса у Виторији што је мало вероватно.  

ПАО је фаворит за четврто место. Али ако изгуби у Тел Авиву, ако Басконија изгуби од Жалгириса, Ефес победи у Мадриду, а Фенер победи Барсу, онда је Обрадовићев тим је четврти, Ефес пети, а ПАО тек шести?! У оптицају је неколико евентуалних троуглова у којима екипе могу да имају исти број бодова. По једном од њих, Звездина евентуална победа у Истанбулу јој не би донела само плеј-оф, већ и седмо место испред Фенербахчеа. Поред победе, Звезди је потребно да ПАО победи у Тел Авиву, да Басконија изгуби од Жалгириса, а Фенер од Барсе. Нереално, али теоретски могуће...

Погледајте могуће троуглове са Црвеном звездом:
Фенербахче - Ефес - Панатинаикос: 1. Фенербахче, 2. Ефес 3. Панатинаикос
Фенербахче - Ефес - Црвена звезда: 1. Ефес, 2. Фенербахче, 3. Црвена звезда
Фенербахче - Ефес - Басконија: 1. Басконија, 2. Ефес 3. Фенербахче
Фенербахче - Басконија - Црвена звезда: 1. Басконија, 2. Црвена звезда, 3. Фенербахче
Фенербахче - Басконија - Панатинаикос: 1. Панатинаикос, 2. Басконија 3. Фенербахче
Ефес - Панатинаикос - Басконија: 1. Панатинаикос, 2. Ефес, 3. Басконија
Ефес - Басконија - Црвена звезда: 1. Ефес, 2. Басконија, 3. Црвена звезда

Чак 32 могућа различита сценарија (рачуањучи и Дарушафаку, и Црвену звезду као могуће учеснике) постоје пред последње коло и могу да донесу другачији распоред екипа од четвртог до осмог места. Постоје и сценарији у којима четири тима могу да буду бодовно поравнати у последњем колу.

Квартети:
Фенербахче - Панатинаикос - Басконија - Ефес: 1. Панатинаикос, 2. Ефес, 3. Басконија, 4. Фенербахче
Фенербахче - Басконија - Црвена звезда - Ефес: 1. Ефес, 2. Басконија, 3. Фенербахче, 4. Црвена звезда

На крају, можемо да замислимо један реалан сценарио са очекиваним резултатима (Реал победи Ефес, Фенер победи Барсу, ПАО слави у Тел Авиву, Басконија савлада Жалгирис) плус победом нашег представника у Истанбулу. У том случају: Реал Мадрид иде на Црвену звезду, ЦСКА иде Ефес, Олимпијакос иде на Фенербахче, а Панатинаикос на Басконију. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар