Analiza - EL: Ko će na koga u četvrtfinalu?!

Čak 32 scenarija! Feneru preti osmo mesto, Zvezda može da bude ispred. . .  Neke konture plej-ofa se već naziru.

Košarka 03.04.2017 | 22:45
Analiza - EL: Ko će na koga u četvrtfinalu?!
Čeka nas spektakularna završnica ligaškog dela Evrolige. Kolo pre kraja, sedam timova su obezbedili plasman u plej-of, a za poslednje mesto u doigravanju konkurišu Darušafaka i Crvena zvezda koje će u međusobnom okršaju odlučiti o osmom učesniku nokaut faze.

Ono što je sigurno pred poslednje kolo naredne nedelje je da je Real prvi, CSKA drugi, a Olimpijakos treći. Sve ostalo je otvoreno.

Panatinaikos u svojim rukama drži četvrto mesto i osiguraće ga ako pobedi otpisani Makabi u Tel Avivu. Čak i ako ne pobedi, ali u tom slučaju mora da se nada porazu Baskonije od Žalgirisa u Vitoriji što je malo verovatno.  

PAO je favorit za četvrto mesto. Ali ako izgubi u Tel Avivu, ako Baskonija izgubi od Žalgirisa, Efes pobedi u Madridu, a Fener pobedi Barsu, onda je Obradovićev tim je četvrti, Efes peti, a PAO tek šesti?! U opticaju je nekoliko eventualnih trouglova u kojima ekipe mogu da imaju isti broj bodova. Po jednom od njih, Zvezdina eventualna pobeda u Istanbulu joj ne bi donela samo plej-of, već i sedmo mesto ispred Fenerbahčea. Pored pobede, Zvezdi je potrebno da PAO pobedi u Tel Avivu, da Baskonija izgubi od Žalgirisa, a Fener od Barse. Nerealno, ali teoretski moguće...

Pogledajte moguće trouglove sa Crvenom zvezdom:
Fenerbahče - Efes - Panatinaikos: 1. Fenerbahče, 2. Efes 3. Panatinaikos
Fenerbahče - Efes - Crvena zvezda: 1. Efes, 2. Fenerbahče, 3. Crvena zvezda
Fenerbahče - Efes - Baskonija: 1. Baskonija, 2. Efes 3. Fenerbahče
Fenerbahče - Baskonija - Crvena zvezda: 1. Baskonija, 2. Crvena zvezda, 3. Fenerbahče
Fenerbahče - Baskonija - Panatinaikos: 1. Panatinaikos, 2. Baskonija 3. Fenerbahče
Efes - Panatinaikos - Baskonija: 1. Panatinaikos, 2. Efes, 3. Baskonija
Efes - Baskonija - Crvena zvezda: 1. Efes, 2. Baskonija, 3. Crvena zvezda

Čak 32 moguća različita scenarija (račuanjuči i Darušafaku, i Crvenu zvezdu kao moguće učesnike) postoje pred poslednje kolo i mogu da donesu drugačiji raspored ekipa od četvrtog do osmog mesta. Postoje i scenariji u kojima četiri tima mogu da budu bodovno poravnati u poslednjem kolu.

Kvarteti:
Fenerbahče - Panatinaikos - Baskonija - Efes: 1. Panatinaikos, 2. Efes, 3. Baskonija, 4. Fenerbahče
Fenerbahče - Baskonija - Crvena zvezda - Efes: 1. Efes, 2. Baskonija, 3. Fenerbahče, 4. Crvena zvezda

Na kraju, možemo da zamislimo jedan realan scenario sa očekivanim rezultatima (Real pobedi Efes, Fener pobedi Barsu, PAO slavi u Tel Avivu, Baskonija savlada Žalgiris) plus pobedom našeg predstavnika u Istanbulu. U tom slučaju: Real Madrid ide na Crvenu zvezdu, CSKA ide Efes, Olimpijakos ide na Fenerbahče, a Panatinaikos na Baskoniju. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar