Анализа: Страшна полусезона Леонарда и Ђурђевића - 21/26!

Невероватне бројке Партизановог офанзивног тандема Урош Ђурђевић - Леонардо да Силва Соуза који је заслужан за чак 80,77% голова свог тима од званичног почетка друге полусезоне у 16. колу против Бачке (19. новембар).

Фудбал 02.04.2017 | 14:30
Анализа: Страшна полусезона Леонарда и Ђурђевића - 21/26!
Фудбалери Партизана Урош Ђурђевић и Леонардо предводе листу најбољих стрелаца Суперлиге пошто су у досадашњем делу сезоне постигли по 16 погодака!

Серију су наставили против Радничког (2:0) када су поново, у тандему, погађали мрежу ривала и истовремено наставили трку за "златку копачку" домаћег шампионата.

Њих двојица су тако били стрелци чак 32 од 54 поготка Партизана ове сезоне, али није само та статистика невероватна...

Од 16. кола Суперлиге, односно од почетка друге полусезоне тзв. прелиминарне фазе, и меча Партизана против Бачке (19. новембар) - фудбалери Партизана су постигли 26 голова, а невероватно звучи да су Леонардо и Урош Ђурђевић дали чак 80,77% тих погодака!

Бразилац се у стрелце уписао девет, а српски нападач чак 12 пута - за 21/26!

Ђурђевић је у поменутом периоду по један гол дао против Бачке, Јавора, Рада, Црвене звезде, Металца, Младости и Радничког, два гола је уписао против Вождовца, а хет-трик против Чукаричког. Његов колега из напада је за то време Јавору, Борцу, Младости, Вождовцу и Радничком дао један, а Напретку и Спартаку по два гола.

У истом периоду само су се још петорица играча Партизана уписивали у стрелце: Ален Стевановић јесенас, односно Никола Миленковић, Леандре Тавамба и Петар Ђуричковић овог пролећа.

Занимљиво, Партизан нема пораз у мечевима у којима је Урош Ђурђевић био стрелац, док је Леонардо постигао један гол у мечу који су црно-бели изгубили од Спартака (2:1).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар