Analiza: Strašna polusezona Leonarda i Đurđevića - 21/26!

Neverovatne brojke Partizanovog ofanzivnog tandema Uroš Đurđević - Leonardo da Silva Souza koji je zaslužan za čak 80,77% golova svog tima od zvaničnog početka druge polusezone u 16. kolu protiv Bačke (19. novembar).

Fudbal 02.04.2017 | 14:30
Analiza: Strašna polusezona Leonarda i Đurđevića - 21/26!
Fudbaleri Partizana Uroš Đurđević i Leonardo predvode listu najboljih strelaca Superlige pošto su u dosadašnjem delu sezone postigli po 16 pogodaka!

Seriju su nastavili protiv Radničkog (2:0) kada su ponovo, u tandemu, pogađali mrežu rivala i istovremeno nastavili trku za "zlatku kopačku" domaćeg šampionata.

Njih dvojica su tako bili strelci čak 32 od 54 pogotka Partizana ove sezone, ali nije samo ta statistika neverovatna...

Od 16. kola Superlige, odnosno od početka druge polusezone tzv. preliminarne faze, i meča Partizana protiv Bačke (19. novembar) - fudbaleri Partizana su postigli 26 golova, a neverovatno zvuči da su Leonardo i Uroš Đurđević dali čak 80,77% tih pogodaka!

Brazilac se u strelce upisao devet, a srpski napadač čak 12 puta - za 21/26!

Đurđević je u pomenutom periodu po jedan gol dao protiv Bačke, Javora, Rada, Crvene zvezde, Metalca, Mladosti i Radničkog, dva gola je upisao protiv Voždovca, a het-trik protiv Čukaričkog. Njegov kolega iz napada je za to vreme Javoru, Borcu, Mladosti, Voždovcu i Radničkom dao jedan, a Napretku i Spartaku po dva gola.

U istom periodu samo su se još petorica igrača Partizana upisivali u strelce: Alen Stevanović jesenas, odnosno Nikola Milenković, Leandre Tavamba i Petar Đuričković ovog proleća.

Zanimljivo, Partizan nema poraz u mečevima u kojima je Uroš Đurđević bio strelac, dok je Leonardo postigao jedan gol u meču koji su crno-beli izgubili od Spartaka (2:1).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar